TOP 5 scén, které herci nechtěli natáčet

21.05.2019

I ti nejlepší herci se často musejí vyrovnat s různými věcmi, které jim velmi ztěžují natáčení filmů. Občas jim nevyhovuje plat, někdy mají výhrady ke scénáři a čas od času protestují proti vybranému kostýmu. Existují však i herci, kterým při natáčení vadila nějaká konkrétní scéna z jejich filmu, a velmi se jí proto snažili vyhnout.

Důvodů k takové neochotě měli herci mnoho a často bylo jejich zdráhání i velmi pochopitelné. Ať už byly tyto scény odporné, příliš brutální či lascivní, hercům se do jejich natáčení zkrátka nechtělo. Podmínky hereckých smluv však bývají neúprosné, a tak i ty největší hvězdy musely svou nechuť „překousnout“ a do natáčení se pustit. Showbiz.cz vám proto dnes představí pětici scén, které slavní herci nechtěli za žádnou cenu natáčet.

5. Zvratkové střely – Vymítač ďábla

Scény, ve kterých postavy zvrací, nejsou zpravidla příjemné pro nikoho ze zúčastněných. Své by o tom mohla vyprávět herečka Linda Blair (60), se do povědomí filmových nadšenců dostala díky své první velké roli ve Vymítači ďábla. Zde ztvárnila mladou holčičku Regan, kterou posedne ďábel. Regan se tak postupně začne měnit v ohyzdné monstrum, které mluví v cizích jazycích, leze po stěnách a terorizuje své blízké.

Jedna z nejznámějších scén filmu nastane ve chvíli, kdy posedlá Regan pozvrací otce Karrase přes půl místnosti. Samozřejmě nešlo o skutečné zvratky, ale o hráškovou polévku, která měla zasáhnout herce Jasona Millera do hrudníku. Odporně vyhlížející zelená tekutina si to však zamířila o trochu výše a herce trefila přímo do obličeje a jeho otevřených úst. Jeho šokovaný výraz je tak stoprocentně skutečný.

Ani představitelka Regan však natáčení této scény nechtěla podstoupit. Ve svých čtrnácti letech natolik nesnášela zeleninu, že z hráškové polévky skutečně pozvracela. Naštěstí však tentokrát netrefila obličej svého hereckého kolegy.

4. Intimní chvilky – Černá labuť

Jakkoliv mohou filmové intimní chvíle působit sexy, jejich natáčení takové rozhodně není. Jste zavření v místnosti se svým hereckým kolegou či kolegyní a moha dalšími členy štábu a musíte dělat přesně to, co na vás zdálky pokřikuje podrážděný režisér. O to víc se pak musíte snažit vaši sexuální scénu „prodat“, aby skutečně působila jako něco intimního a něco, co si vaše postava skutečně užívá.

Ještě horší to však je, pokud je váš milenecký protějšek vašim dobrým kamarádem či kamarádkou. To přesně potkalo herečky Milu Kunis (35) a Natalie Portman (37), které spolu hrály v oscarové Černé labuti. Ani jedné z nich se do natáčení jejich styku nechtělo, ale obě věděly, že je tato scéna pro film skutečně důležitá. Překously proto svou stydlivost, ale obě dodnes tvrdí, že byla jejich sexuální scéna jednou z těch nejtěžších, které musely za svou hereckou kariéru natočit.

3. Úprk na Jakku – Star Wars: Síla se probouzí

Pro následující snímek se přesuneme do roku 2015, kdy vyšel první díl nové dlouho očekávané trilogie ze světa Star Wars s podtitulem Síla se probouzí. V tomto snímku se objevila celá řada nových hrdinů, které ztvárnili do té doby vcelku neznámí herci. Mezi tyto filmové nováčky patřili i Daisy Ridley (27) a John Boyega (27).

Ti se z kraje filmu snaží uniknout z písečné planety zvané Jakku před nebezpečnými vojáky Prvního řádu. Oba se na scénu jejich zběsilého úprku poctivě připravovali na běžících pásech. To je však nepřipravilo na to, že běh v posilovně není to samé jako běh na písečném povrchu. Písek jim neustále podkluzoval pod nohama a tyto scény se tak musely několikrát přetáčet.

Na horkém pouštním slunci byli oba herci poměrně rychle unavení a nakonec byli vděční za záběry, které obsahovaly exploze. U těch bylo totiž jasné, že se nebudou natáčet na víc pokusů.

2. Rybí tobogán – Hobit: Šmakova dračí poušť

Pokud máte nějakou fobii, asi moc dobře víte, jaké to je, dostat se do kontaktu s tím, co k smrti nesnášíte. Pokud se bojíte pavouků, neexistuje pro vás děsivější situace, než být v blízkosti jedné z těchto osminohých potvůrek. Stejně je to i v případě hadů, ale i například psů, ptáků či jiné zvěře. Například herec Adam Brown (38), který v Hobití trilogii Petera Jacksona (57) hrál trpaslíka Oriho, má opravdovou hrůzu z ryb.

Proto mu asi neudělalo velkou radost, když se dozvěděl, že druhý díl této trilogie obsahuje scénu, ve které trpaslíci vedení Bilbem Pytlíkem prchají po řece v barelech plných ryb. Když vezmete v potaz všechny počítačové efekty, kterých je tato trilogie plná, mohlo by se zdát, že bude vytvoření umělých ryb opravdu snadnou záležitostí. Nebylo tomu tak a pro natáčení nakonec musely být použity skutečné ryby, což Browna rozhodně nepotěšilo.

Musel být od hlavy až k patě pokrytý živočichy, které z hloubi své duše nenáviděl. Není proto žádným překvapením, že se mu do natáčení vůbec nechtělo. Naštěstí ale svou fobii překonal a díky tomu vznikla jedna z nejzábavnějších scén celé trilogie.

1. Broučí jeskyně – Indiana Jones a Chrám zkázy

Přestože jsme zmínili různé živočichy, ze kterých mají lidé hrůzu, na jedny z těch nejnenáviděnějších jsme však trochu pozapomněli. Jen stěží byste totiž hledali někoho, kdo skutečně zbožňuje brouky, stonožky a další havěť podobného ražení. Jelikož však Steven Spielberg (72) moc dobře věděl, jak tyto malé potvůrky na lidi působí, použil je k jedné z nejodpornějších scén druhého Indiana Jonese.

Chrám zkázy totiž obsahuje scénu, ve které je hlavní hrdina spolu se svým ženským protějškem zavřený v jeskyni plné roztodivných živočichů s až absurdním počtem nohou. Podle dostupných údajů obsahovala tato scéna kolem padesáti tisíc švábů a třiceti tisíc jiných brouků. To herečku Kate Capshaw (65) vcelku pochopitelně rozrušilo natolik, že si před natáčením musela vzít prášky na uklidnění.

Zajímavé je, že si Capshaw později vzala režiséra filmu za muže. Předpokládáme, že kdykoliv Spielberg doma něco provede, má hned na talíři ony odporné brouky. Doufejme, že ne doslova.

(tod)

Fandím
16 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Natalie Portman, Mila Kunis, Linda Blair, Steven Spielberg

Filmy:
Černá labuť, Vymítač ďábla, Indiana Jones a Chrám zkázy, Hobit: Neočekávaná cesta

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
Hvězdné války, šokující filmové scény, hororové scény, Indiana Jones scény, náročné filmové scény, nechutné filmové scény, Exorcista horor, Exorcista zvratky, Star Wars scény, Indiana Jones brouci, Hobbit scény
TOPlist