Radní jednali o litoměřické nemocnici a pozastavili své kroky. Nepodařilo se získat podporu zaměstnanců a veřejnosti
Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Radní města Litoměřice se na včerejším jednání zabývali děním souvisejícím s Nemocnicí Litoměřice, a.s.

V této souvislosti přijali několik usnesení:

  1. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo získat podporu zaměstnanců nemocnice a veřejnosti, pozastavuje rada města kroky vedoucí k převodu vlastnictví či provozování Nemocnice Litoměřice, a.s., na soukromý subjekt do doby uskutečnění referenda.
  2. Rada města pověřila starostu a senátora Mgr. Ladislava Chlupáče a místostarostu a poslance Parlamentu ČR Mgr. Karla Krejzu, aby pozvali ministra zdravotnictví na návštěvu Nemocnice Litoměřice, a.s.
  3. Rada města vyzývá premiéra, potažmo Vládu ČR, a Ústecký kraj k zahájení jednání o úplatném převodu Nemocnice Litoměřice, a.s., státu nebo kraji, a to včetně nemovitého majetku za cenu stanovenou znaleckými posudky.
  4. Rada města nabízí MUDr. Janu Milotovi a Ing. Miroslavu Janošíkovi, zástupcům petičního výboru, místa v představenstvu a dozorčí radě Nemocnice Litoměřice, a.s., s cílem dát jim možnost zapojit se do řízení nemocnice. Zároveň je vyzývá k vyjádření svého souhlasu s volbou.
  5. Rada města vyzývá přípravný výbor místního referenda k předložení petičních archů a otázky místního referenda do 7. června, aby mohlo zastupitelstvo města 13. června na řádném jednání referendum vyhlásit na první polovinu září.

Vzhledem k očekávanému referendu zrušili radní plánovanou diskusi s veřejností na téma budoucnosti Litoměřice, která se měla uskutečnit 11. června v Kulturním a konferenčním centru Litoměřice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru