Triple Crown je stále můj cíl, říká Fernando Alonso

Triple Crown je stále můj cíl, říká Fernando Alonso

Fernando Alonso uvedl po neúspěšné kvalifikaci do slavného závodu Indy 500, že jeho cíl je stále vyhrát “trojkorunu“ (vítězství v Monaku, Indy 500, Le Mans). Španělskému jezdci chybí „pouze“ vítězná trofej z Indy 500.

Fernando Alonso se nedokázal kvalifikovat do Indy 500 a v letošním roce nebude startovat ve slavném závodě. Španěl vyhrál 24 hodin Le Mans a GP Monaka. Pokus o vítězství v závodě Indy 500 tak bude muset odložit na příští rok. Jediný, kdo prozatím získal trojkorunu, je Graham Hill.

Dvojnásobný mistr světa Formule 1 prozatím neví, jestli se příští rok vrátí na okruh Indianapolis. Své rozhodnutí bude řešit nejdříve až za měsíc, kdy se jede Le Mans.

„Právě teď je těžké něco slibovat. Na rozhodování je prostě příliš brzy. Dokonce ani nevím, co budu dělat příští měsíc po Le Mans, kdy dokončím svůj program ve vytrvalostních závodech. Chci mít prozatím otevřený rok 2020, protože nevím přesně, jaké příležitosti mohou nastat příští rok ohledně závodění. Dokud nebudu vědět program na další sezónu, nemůžu nic slibovat a ani mít v hlavě nějakou představu,“ řekl Fernando Alonso.

„Jak vždycky říkám, byl bych moc rád, abych zde znovu závodil v budoucnosti, protože Triple Crown je stále můj cíl. Možná budu závodit ve více sériích s různými výzvami.“

Španěl o svém nezdaru v Indy 500 řekl, že jeho tým udělal radikální změny na autě přes noc, aby měli lepší tempo. Bohužel to nestačilo.

„Neudělali jsme práci. Je to jednoduché, nebyli jsme dostatečně rychlí. Ostatní odvedli lepší práci. Gratulujeme jim.“

„Ale na druhou stranu, a pokud se nemýlím, je McLaren jediný tým v motorsportu, který vyhrál Indy 500, Le Mans a šampionát Formule 1. Tohle můžete dokázat pouze, když to zkusíte.“

„Pokud zůstane pouze v jedné sérii a soustředíte na ni po celou svoji dobu nebo pokud váš tým je pouze v jedné sérii, možná uspějete, můžete mít dobré i špatné sezóny. Ale jste v malém světě.“

„Ale pokud jde o motorsport obecně, být zde (na okruhu Indianapolis – pozn.red.) a alespoň to zkusit, zaslouží nějaké uznání. Samozřejmě jsme všichni zklamaní a příště se pokusíme být lepší. Jak jsem řekl dříve, preferuji být zde, dokonce být třicátý čtvrtý než být doma jako minulý rok,“ dodal Fernando Alonso.

Sdílejte na:
Zavřít