Psí řezník má v Německu plno práce

Psí řezník má v Německu plno práce

Řezník. Toto povolání není pro každého. Opracovávají maso pro lidi, aby jim mohli nabídnout to nejlibovější. Při opracovávání masa se však zanechá spoustu zbytků, které si člověk nekoupí, protože nejsou chutné. Avšak pro někoho chutné jsou. A pro koho? Pro naše čtyřnohé miláčky. Našim psím přátelům chceme dělat radost stejně tak jako sami sobě. Možná z této myšlenky vznikl v Německu řezník pro pejsky. 

Neobvyklou práci vykonává Heinz Behrens z německého Kolína nad Rýnem. Právě tam vzniklo řeznictví speciálně určené pejskům. Není divu, že ho čtyřnozí kamarádi milují a snaží se s ním uchovávat dobré vztahy. Pokaždé zanechá jejich bříška spokojená a naplněná. Nutno říct, že se mu klientela jen a jen rozrůstá.

A co Heinze k tomuto kroku přesvědčilo? Viděl, kolik zbytků masa se bezděčně vyhazuje a tak se rozhodl je zužitkovat a začít tak své podnikání. Jeho předešlé povolání bylo také řezničení, ale v supermarketu, kde se plýtvalo o mnoho více. Říká: „Zvířata nejsou kusy plastu, proto se s nimi musí zacházet s respektem. A to i po jejich porážce, takže dbám na to, aby se nic nevyhazovalo a nějakým způsobem se zpracovalo.“ 

Heinz odebírá maso na jatkách a pak ho sám zpracovává. Zákazníkům ho prodává v plechovkách, aby se neplýtvalo plastem v podobě plastových pytlíků. Maso, které prodává je doplněnoo zeleninu a obiloviny. To se líbí lidským zákazníkům, protože to přidává po stránce zdravotní.

Zdroj, foto: ap.org

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru