Vyhýbal se vězení. Při honičce s policisty řidič narazil do stromu

  16:30
Na dobrou paměť policistů doplatil muž, který se několik měsíců vyhýbal vězení. V Brně jej totiž poznala hlídka, které se odsouzený pokusil v autě ujet, ale při honičce narazil do stromu. Pobyt za mřížemi si tak nakonec prodlouží.

Odsouzeného, po něm bylo vyhlášeno pátrání, protože nenastoupil do vězení, si všimla policejní hlídka v Žarošické ulici. Muž tudy projížděl ve vozidle značky Ford.  

„Když spatřil hlídku, která za ním vyrazila, začal zběsile ujíždět. Při průjezdu Blatnickou ulicí chtěl policisty setřást prudkým vybočením do parku Akátky,“ přiblížil policejní mluvčí David Chaloupka.

Pronásledovatelé se manévrem zmást nenechali a dál byli vozu v patách. Ujíždějící řidič nakonec zastavil sám, když sjel z cesty mezi stromy a havaroval. Muž se ještě pokusil utéct, ale hlídka ho dostihla a převezla do věznice.

Za co byl muž trestaný a jak dlouho má za mřížemi pobýt, policisté nesdělili. Tím, že nenastoupil do věznice, se však dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a pobyt za mřížemi si tak nejspíš ještě prodlouží.

Autor: