Honor 20 míří mezi elitu, model 20 Pro se zařadí k nejlepším fotomobilům

Zatímco čínský Huawei zažívá perné chvilky kvůli obchodní válce USA a Číny, sesterská značka Honor dnes v Londýně představila novou řadu produktů, kterými chce letošní rok zaujmout. A zařízení jsou to doopravdy zajímavá, nejvyšší model Honor 20 Pro se díky čtveřici fotoaparátů s vysokou světelností zařadí mezi nejlepší fotomobily světa.

Modelovou řadu Honor 20 uvede výrobce na trh v provedeních Honor 20 Pro, Honor 20 a Honor 20 Lite. Smartphony chtějí vedle výbavy zaujmout holografickým designem. Výrobce se u nejlépe vybaveného z trojice modelů chlubí především hlavním 48Mpx AI Quad fotaparátem, který v respektovaném benchmarku DxOMark získal skvělých 111 bodů. To znamená, že se zařadí na 3.-4. místo v žebříčku vedle Huawei P30 Pro (112 bodů), Samsung Galaxy S10 5G (112 bodů), OnePlus 7 Pro (111 bodů).

Naproti tomu model Honor 20 Lite, který cílí na široké publikum, láká uživatele na nízkou cenu, konkrétně 6 990 Kč. Model je již k dispozici v prodeji.

Honor 20 Pro: Nejdostupnější fotomobil na trhu?

Honor 20 Pro s je vybavený čtyřmi fotoaparáty (48 + 16 + 8 + 2 Mpx). 48Mpx hlavní fotoaparát s umělou inteligencí potěší trojitou stabilizací obrazu, třicetinásobným přiblížením a super nočním režimem založený na algoritmu AIS a systému OIS se čtyřmi osami, což uživatelé ocení především při nočním focení. ISO dosahuje vysokých hodnot 204800 u modelu Pro a 102400 u Honor 20. Jak se nám potvrdilo při testu Huawei P30 Pro, i za podmínek, kdy stěží vidíte scénu vlastním okem, je možné vyfotit světlý a barevný snímek. Selfie fotoaparát s rozlišením 32 Mpx kombinuje čtyři pixely do jednoho pixelu pro ostřejší a jasnější snímky. Třicetinásobné přiblížení sice na fotoaparát P30 Pro nedosahuje, ale i tak se jedná o úctyhodnou hodnotu.

 

O dostatečný výkon nebude nouze. Použit zde byl stejný osmijádrový procesor Kirin 980, jako u nedávno představeného Huawei P30 Pro. Společnost mu dělá 8 GB RAM a 256GB úložiště. Baterie nabídne kapacitu 4 000 mAh a díky rychlonabíjení ji během 30 minut bude možné nabít na 50 % kapacity. Netradiční čtečku otisků prstů nalezneme nikoliv pod displejem či na zádech, ale na boční straně zařízení.

Model Honor 20 dorazí se stejnými fotoaparáty vzadu i vpředu. Stejně jako model Pro také běží na Androidu ve verzi 9.0 s uživatelskou nadstavbou Magic UI 2.0.

Honor 20 Lite chce zaujmout slušnou výbavou za dobrou cenu

Cenově dostupný Honor 20 Lite dorazí na trh s  24Mpx + 8Mpx + 2Mpx fotoaparátem se třemi čočkami, umělou inteligencí a závěrkou F/1,8 a senzorem Quadra CFA. Přední 32Mpx fotoaparát s vylepšeným ISO se postará o kvalitní selfie v tlumeném světle. Operační paměť o velikosti 4 GB odpovídá cenové hladině, stejně jako 128GB úložiště pro uživatelská data. Procesor Kirin 710 je stejný jako v modelu 8X. Oproti 8X bohužel kromě fotoaparátu mnoho výhod nenabízí.

Kvůli obchodní válce s USA dorazí nové modely na trh později

Uvedení modelů Honor 20 Pro a Honor 20 na český trh bylo posunuto a zveřejněna nebyla ani oficiální cena. Honor měl původně zveřejnění obou informací v plánu, kvůli událostem posledních dní však rozhodnutí změnil.

Obrázek: Honor 20 míří mezi elitu, model 20 Pro se zařadí k nejlepším fotomobilům

Omezení spolupráce s Huawei bylo posledních informací posunuto o 3 měsíce. Do té doby může čínský výrobce těžit ze spolupráce s americkými dodavateli. Je však jasné, že tato situace není udržitelná a obchodní válka velmocí by mohla trh vrátit do roztříštěného stavu, kdy každý druhý výrobce fungoval na vlastním operačním systému.

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
kvendy

Az na to ze nebude met zadne aktualizace atd .

Obrázek: Silnice jsou kvůli nim prý nebezpečnější. Senátoři varují před autonomními vozidly a asistenty pro řidiče
Silnice jsou kvůli nim prý nebezpečnější. Senátoři varují před autonomními vozidly a asistenty pro řidiče
Obrázek: Z VHS do 4K: Nová AI od Adobe dokázala, že umí zvýšit kvalitu jakéhokoliv videa
Z VHS do 4K: Nová AI od Adobe dokázala, že umí zvýšit kvalitu jakéhokoliv videa
Obrázek: Nahlašování špatně zaparkovaných aut jako přivýdělek? Nová mobilní aplikace budí vášně
Nahlašování špatně zaparkovaných aut jako přivýdělek? Nová mobilní aplikace budí vášně
Obrázek: Hoříš, má Oktávko: Proč, když hoří spalováky, podezírají Češi elektromobily?
Hoříš, má Oktávko: Proč, když hoří spalováky, podezírají Češi elektromobily?
Obrázek: Tvrdí cizí lidé, že jim volalo vaše číslo? Poradíme, jak poznat podvodný spoofing
Tvrdí cizí lidé, že jim volalo vaše číslo? Poradíme, jak poznat podvodný spoofing
Obrázek: Podvodníci mohou volat z vašeho telefonního čísla i čísla banky. Proč operátoři nezasáhnou?
Podvodníci mohou volat z vašeho telefonního čísla i čísla banky. Proč operátoři nezasáhnou?
Obrázek: Máte doma nefunkční GPS lokátor od Invoxia? Nyní bude v ČR opět fungovat
Máte doma nefunkční GPS lokátor od Invoxia? Nyní bude v ČR opět fungovat
Obrázek: Tesla v ČR otevřela své rychlonabíječky pro všechny elektromobily. Jak nabíjet na Superchargeru?
Tesla v ČR otevřela své rychlonabíječky pro všechny elektromobily. Jak nabíjet na Superchargeru?