Na základě verdiktu soudu Tomáše Řepku čeká pobyt ve vězení, kde by měl strávit dva a půl roku. Nyní se navíc ukázalo, že nastoupit by tam měl velmi brzy – do sedmi dnů. „Jak rozsudek Městského soudu v Praze, tak i výzva k nástupu do výkonu trestu byly odsouzenému Tomáši Řepkovi doručeny. Výzva k nástupu byla doručena dne 20. května 2019 a byla stanovena lhůta sedmi dnů ode dne doručení pro nastoupení do výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedla pro iDnes.cz soudkyně Alice Havlíková z Obvodního soudu pro Prahu 6. 

Podle všeho by se tak někdejší fotbalový bouřlivák měl do ruzyňské věznice dostavit nejpozději v pondělí 27. května v odpoledních hodinách. Pokud by tak neučinil, koledoval by si o postih za maření výkonu úředního rozhodnutí. V takovém případě by si mohl k nepodmíněnému trestu přidat možná i další dva roky navíc.

Sám Řepka se k datu svého nástupu zatím nevyjádřil, stejně tak mlčí i jeho obhájce Jaroslav Janrkle. Ten se ovšem již na konci dubna, kdy byl jeho klient odsouzen, vyjádřil ve smyslu, že Tomáš se vězení bránit nebude. „Nemyslím si, že by se pan Řepka chtěl vyhnout nástupu do věznice,“ řekl tehdy pro Blesk.cz advokát, který byl ovšem sám překvapen rozsudkem. 

Ten bývalého fotbalistu poslal na dva roky nepodmíněně do vězení za zpronevěru (prodej auta, které už mu nepatřilo) a za pornoútoky na exmanželku Vlaďku Erbovou (37) a další půl rok mu přidal Okresní soud Praha-západ kvůli jeho dřívějším podmínkám za řízení v opilosti či bez řidičského oprávnění. Kromě toho sportovec dlouhodobě neplatil alimenty na děti z bývalých manželství.

Řepka by ovšem mohl dosáhnout i jistého odkladu nástupu trestu, například ze zdravotních důvodů. Ostatně k poslednímu přelíčení nedorazil právě kvůli tomu, že se údajně psychicky zhroutil a nebyl schopen rozsudku čelit. Ovšem později se asi vzpamatoval a odjel na dovolenou s partnerkou Kateřinou Kristelovou (39). Ta se fotkou oblohy z letadla ostatně na sociální síti pochlubila i nyní, i když kam vyrazila a s kým, zatím neodhalila.

VIDEO: Městský soud v Brně zprostil obžaloby Tomáše Řepky kvůli dřívějšímu neplacení výživného na syna Markuse.

Fotogalerie
63 fotografií