Na trh vstupuje Canneff, česká kosmetika z konopí

úterý, 21. května 2019, 18:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Na trh vstupuje nová česká značka Canneff, která nabízí kosmetiku z konopí. Patří společnosti CB21 Pharma, za níž stojí Karel Janeček, Patrik Kočica a Jan Storch.

Zdroj: CB21 Pharma

Zdroj: CB21 Pharma

V úterý 21. května vstupuje na trh nová česká značka kosmetiky Canneff. Za jejím vznikem stojí tým vědců chemiků v čele s Janem Storchem a Lenkou Průšovou a dále investoři Karel Janeček, Vladimír Hoffmann a Petr Laštovka. Společně ještě s dalšími odborníky pracovali dva roky na vývoji finálních forem produktů nové kosmetiky s obsahem CBD (tzv. cannabidiol, účinná látka získaná extrakcí z konopí, která působí příznivě na každý typ pleti).

Canneff se vyrábí v ČR a má nyní v nabídce pět různých kosmetických produktů, které budou v dostání buď na e-shopu firmy, nebo v lékárnách. Česká republika je první evropská země, kde se značka začíná prodávat. Od loňského roku ji firma nabízí ve střední a jižní Americe. Zde jsou ovšem produkty pouze na předpis, a tudíž k dostání jen v lékárnách.

Karel Janeček, matematik, vizionář a autor volebního systému D21, založil již v roce 2014 firmu, která by využila potenciál konopí při výrobě zdravotnických a kosmetických produktů. Až v roce 2017 ale vznikly první kosmetické výrobky. „Celková investice, kterou jsem do projektu vložil, se pohybuje mezi 70 a 80 miliony korun, a je pravda, že ne všechny prostředky byly využity efektivně,“ řekl na tiskové konferenci při uvedení značky Karel Janeček. Společnost CB21 Pharma připravuje další výrobky z konopí, podle Jana Storcha už pracuje na dalších věcech a chystá zdravotnické pomůcky.

Novinka bude podpořena dlouhodobou komunikační kampaní. Zpočátku se objeví především na online kanálech, v merchandisingu a vizuály (OOH) v lékárnách. Další do budoucna plánované kanály jsou osobní prodej a vybrané TV kanály a rádio. Společnost CB21 Pharma plánuje geografické rozšíření kosmetiky prostřednictvím svých zahraničních obchodních aktivit a tedy postupnou expanzi do Evropy.

-zue-