Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nagy při rozlučce s kariérou rozhodl v nájezdech utkání s Dánskem

Slovensko v závěrečném utkání na domácím mistrovství světa porazilo Dánsko 2:1 po samostatných nájezdech. Na trefu obránce Martina Marinčina v poslední minutě druhé třetiny odpověděl ve 47. minutě ve dvojnásobné přesilovce Mikkel Boedker. V samostatných nájezdech rozhodl o dvou bodech pro Slováky veterán Ladislav Nagy, hrající s kapitánským céčkem na prsou poslední utkání v kariéře.

Utkání Slovensko - Dánsko
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

"Děkuji všem za krásnou rozlučku. Myslím, že jsme hráli každý zápas naplno a předváděli jsme skvělý hokej. Mladí kluci, kteří zde hráli, makali a zapadli do týmu. Musí na sobě ale i nadále pracovat," uvedl Nagy.

Již před utkáním bylo jasné, že slovenská reprezentace skončí v tabulce skupiny A pátá a Dánsko šesté. A minimálně první dvě třetiny tomu také atraktivita hry odpovídala.

Vyprodaná košická aréna si musela počkat na gól až do 40. minuty, kdy se po Marinčinově nahození na branku odrazil puk od útočníka Jespera Jensena za záda brankáře Dahma.

Slováci, kteří si krátce předtím ve 38. minutě symbolicky připomněli před osmi lety tragicky zesnulého útočníka Demitru, proměnili ve vedení svou mírnou převahu. Před gólem trefil Daňo tyč a šanci otevřít skóre měl po přihrávce Nagyho Krištof.

Ve 47. minutě byli v rychlém sledu vyloučeni Daňo se Sekerou a Dánové přesilovku pět na tři bleskově využili. Po 19 sekundách výhody překonal Godlu ve slovenské brance Boedker.

Další gól již nepadl a vítěze určily až nájezdy. Zatímco Dahma překonali Nagy a Krištof, Godla si se všemi čtyřmi pokusy soupeřů poradil.

"Myslím si, že náš tým na mistrovství byl výborný. Hráči hráli naplno, odvážně, a nemohl jsem po nich žádat, aby ještě více bojovali. Musíme se poučit, jak dotáhnout zápas do úspěšného konce. Celých 60 minut," řekl trenér Slovenska Craig Ramsay a poukázal na nezvládnuté koncovky soubojů s Kanadou a Německem. "Kdybychom ze sedmi zápasů vrátili 40 sekund, postoupili bychom a všichni by byli šťastní," dodal.

Slovensko - Dánsko 2:1 po nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 40. Marinčin (Studenič, Nagy), rozhodující nájezd Nagy - 47. Boedker (Patrick Russell, Jensen Aabo). Rozhodčí: Iverson (Kan.), Öhlund (Švéd.) - Leermakers (Niz.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Diváci: 7440.

Slovensko: Godla - Černák, Sekera, Čajkovský, Marinčin, Fehérváry, Koch - Daňo, L. Hudáček, Tatar - Nagy, Krištof, Studenič - Lantoši, Sukel, Bondra - Liška, Buc, Lunter - Zigo. Trenér: Craig Ramsay.

Dánsko: Dahm - M. Lauridsen, O. Lauridsen, Bruggisser, Jensen Aabo, Larsen, Nicholas Jensen, S. Lassen - Patrick Russell, Regin, Boedker - Storm, J. Jensen, Nicklas Jensen - Meyer, Madsen, Bau - Olesen, Jakobsen, Poulsen. Trenér: Heinz Ehlers.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články