Burger King začne v Evropě poprvé prodávat Unbelievable Whopper, hamburger s náhražkou masa

Americký řetězec rychlého občerstvení Burger King zahajuje prodej rostlinné verze hamburgeru nazvaného Unbelievable Whopper v Evropě. Burger, který je bezmasou variantou klasického produktu a maso připomíná mnohem víc než klasické vegetariánské hamburgery, začne řetězec prodávat od středy ve Švédsku. Uvedla to v úterý agentura AP.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 11:07 22. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký řetězec rychlého občerstvení Burger King zahajuje prodej rostlinné verze hamburgeru nazvaného Impossible Whopper v Evropě (ilustrační snímek)

Americký řetězec rychlého občerstvení Burger King zahajuje prodej rostlinné verze hamburgeru nazvaného Impossible Whopper v Evropě (ilustrační snímek) | Zdroj: Profimedia

Na rozdíl od vegetariánských burgerů je Unbelievable Whopper zaměřen na ty, kdo maso jedí, ale chtějí jeho spotřebu omezit.

„Unbelievable na trh přichází v době, kdy stále více zákazníků hledá v menu možné alternativy, které napomohou ke snížení spotřeby masa,“ uvedl v tiskové zpávě Iwo Zakowski, generální manažer Burger King pro Švédsko a Dánsko. 

Zatím pouze v USA

Burger King zatím podobný produk nabíze jen ve Spojených státech. Tam vyrábí obdobu s názvem Impossible Whopper ve spolupráci s kalifornským start-upem Impossible Foods, která se zabývá vývojem rostlinné náhražky masa.

Vyhladovíme? Temná úvaha o soběstačnosti a chutích budoucnosti

Číst článek

Základní ingrediencí jsou kořenové hlízky sóji doplněné o další produkty, jako je sojový protein, kokosový olej a slunečnicový olej. Přesné složení evropské verze UNBELIEVABLE prozatím není známé, švédské zastoupení v tiskové zprávě ale uvedlo, že rostlinné složky budou tvořit 100%. 

630 kalorií

Originální Whopper obsahuje 660 kalorií, 40 gramů tuku a 28 gramů bílkovin.

Americká rostlinná verze Impossible Whopper má 630 kalorií, 34 gramů tuku a 25 gramů bílkovin, uvedl server Healthline. Obsahuje pouze deset miligramů cholesterolu, zatímco klasický burger 90 miligramů. Má však více sodíku, a to 1240 miligramů proti 980 miligramům v klasické verzi.

Impossible Whopper je zatím v nabídce v některých restauracích v USA, kde by ho do konce roku měly prodávat všechny provozovny Burger King.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme