Hlavní obsah

Nejen Šmicer je Štístko. Stoch získal titul již ve čtvrté zemi

Praha

Kam přijde, tam je úspěch. Prostě Štístko. Takové pověsti se během celé kariéry těšil fotbalový internacionál Vladimír Šmicer. Slavia však jako by takové experty přitahovala. Raritou v kádru čerstvých šampionů je Miroslav Stoch. Slovenský reprezentant získal ligový titul již ve čtvrté zemi. Před příchodem na českou scénu se radoval již v Nizozemsku, Turecku a Spojených arabských emirátech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slavie oslavuje jeden ze svých gólů.

Článek

Triumf se Slavií je pro něj již čtvrtý v kariéře. Miroslav Stoch získal titul již dříve v nizozemském Twente Enschede, tureckém Fenerbahce Istanbul a arabském FC Al Ain.

„Všechny tituly mají pro mě stejnou váhu. Ke každému vedla náročná cesta. Například v Nizozemsku a Turecku se o mistru rozhodovalo až v posledním kole, což hrozilo i nyní v Česku, ale naštěstí jsme rozhodli o týden dříve," poukazuje 29letý záložník na nedělní remízu v Ostravě na webu společnosti Football Service Agency, která ho zastupuje.

Stoch se vyrovnal sparťanovi Jiřímu Jarošíkovi, který má český, ruský, anglický a skotský ligový titul.

„Byla to taková honička s Plzní. Loni jsme tahali za kratší konec my, nyní zase oni. Asi nejdůležitější bylo vítězství v posledním vzájemném zápase a následný vítězný obrat doma s Jabloncem, což je velmi nepříjemný soupeř," míní Stoch.

Nejlepší sezona v kariéře

Zahrál si na MS 2010 v Jihoafrické republice i na EURO 2016 ve Francii. Získal FA Cup s londýnskou Chelsea i Turecký pohár s Fenerbahce. V aktuálním ročníku si v sešívaném dresu připsal celkem 14 gólů a 13 asistencí, vrátil se i do slovenské reprezentace.

„Pro mě nejlepší sezona v kariéře a velmi mě těší, že jsem k titulu dopomohl svými góly a přihrávkami. Z mého pohledu měla sezona zajímavý průběh. Vstřelil jsem gól hned v prvním kole, ale na další jsem pak trochu déle čekal. Pak se všechno zlomilo a do konce podzimu jsem skóroval prakticky v každém zápase. Na jaře jsem na góly přihrával," hodnotí svou druhou sezonu v Edenu.

Větší oslavy zatím sešívaní odkládají. Už ve středu je čeká v Olomouci finále MOL Cupu s Baníkem Ostrava. V případě triumfu mohou získat první klubový double od roku 1942.

„Double by znamenal pohádkový konce sezony," přeje si Stoch.

Reklama