Umělé travní koberce – proč jsou tolik oblíbené?

Ilustrační obrázek, zdroj: pixabay.com

Mít krásný hustý trávník před domem a v zahradě je pro mnoho lidí nedosažitelným snem – vzhled a růst trávníku ovlivňuje mnoho faktorů, které vyžadují spoustu času a úsilí. Ale díky dnešní pokročilé době na trhu dominují umělé travní koberce, které jsou na první pohled nerozeznatelné od originálu.

Reklama

Snadná údržba

Není pochyb o tom, že v našem uspěchaném životě začneme hledat různé „vychytávky“, které nám ušetří čas i práci. Sekání trávníku může trvat 2 až 3 hodiny týdně – umělé travní koberce tolik času nevyžadují. Ocení je zejména starší lidé, kteří už nemají tolik sil se o trávník starat a taky majitelé rekreačních chat a chalup, kteří nemůžou dojíždět každý týden.

Umělé trávníky dbají na ekologii

Vzhledem k tomu, že se počasí mění a teploty jsou stále častěji nadprůměrné, spotřeba vody při zalévání trávníku vzroste. Umělé travní koberce vodu vůbec nepotřebují, a tak ušetříte i spoustu peněz. Další výhodou umělé trávy je, že aktivně pomáhá životnímu prostředí – žádné emise uhlíku ze sekaček na trávu poháněných benzínem a není třeba hnojiva.

Další důvody, proč si pořídit umělý trávník

Máte doma domácí mazlíčky? Umělé travní koberce si zamilujete! Už nebudete muset čistit svým čtyřnohým láskám packy a nemusíte se obávat, že bude část trávníku vyhrabaný. Jsou taky vhodné pro prostředí kolem bazénů – znáte bahnité plochy, kterým se díky stříkající vodě z bazénu neubráníte? Umělý trávník zůstává vždy stejný. Často jsou využívány i v bytových balkonech a terasách, kde živý trávník není možný.

Důvodů, proč si umělý trávník pořídit je opravdu mnoho. Na trhu můžete najít jak klasicky zelené trávníky, tak i různě barevné – hitem se staly trávníky modré barvy. A samozřejmě i výšku umělého trávníku si můžete vybrat přesně podle vašich představ.

Komerční sdělení

Reklama