Vyhnali jsme komunistické dědky, vyženeme i vás, vzkazuje student z roku 1989 Babišovi, Zemanovi a Kuberovi

22.05.2019 9:40

Jan Jetmar se představuje na Facebooku jako „odborník na krizovou komunikaci“, s profesní historií zahrnující například práci poradce místopředsedy Poslanecké sněmovny. Teď se ale rozhodl komunikovat sám za sebe a naložit generaci svých otců, a současně premiéra Andreje Babiše. Prostě těm, co se narodili v padesátých letech, stihli se ještě umazat v KSČ a StB a teď odmítají pochopit, že už by měli vypadnout.

Vyhnali jsme komunistické dědky, vyženeme i vás, vzkazuje student z roku 1989 Babišovi, Zemanovi a Kuberovi
Foto: Repro Facebook
Popisek: Herečka Anna Geislerová na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii

„To odcházení tatíků je vlastně strašně smutný. Narodili se někdy v 50. letech, po revoluci byli dospělí a protřelí deformovaným životem. Často si prošli KSČ, někteří i StB. Věděli jak a chopili se vlády. My, jejich synové, jsme jim dali do rukou moc, když jsme svrhli své dědy, protože tatíci to nedovedli,“ začal Jetmar, hlásící se ke generaci „studentských vůdců“, své vyznání syna.

Generace otců, narozená v padesátých letech, podle něj prošla celým životem s omezeným rozhledem a zastaralým myšlením, odpovídajícím době jejich předrevolučního mládí. A navždy zůstali uvázáni v minulém tisíciletí.

„Nyní jsou staří a někteří na pokraji sil. Přesto se všichni drží moci zuby nehty stejně jako před nimi jejich otcové. Nepochopili, že jejich čas odchodu nastal už dávno. Nepochopili, že jejich svět skončil a nikdy, nikdy už nebude takový, jaký si ho pro sebe vysnili,“ vzkazuje premiéru Babišovi a jeho vrstevníkům.

A pak přechází k varování. Tatíci by si měli uvědomit, že když jejich synové zvládli svrhnout komunistické dědky, dokáží svrhnout i je. Takže odejít prostě musí.

„Když se nad tím zamyslíte a podíváte se na Zemana, Babiše nebo Kuberu, Klause, Dlouhého a ostatní exoty, jak směšné a dětinské je jejich lpění na hodnotách minulosti, je vám jich skoro líto,“ píše Jetmar dále. Jenže tito lidé zemi škodí, a právě proto musí skončit.

„Dosadíte kariérního neumětela Rusnoka do ČNB a on vám ten blb za rok vysekne sekeru 2 tisíce miliard, takže můžeme být rádi, že koruna nemá kurz k euru milion ku jedný,“ uvedl krizový komunikátor s diplomem ze stavební fakulty pro příklad.

Připouští, že jeho generaci možná za dvacet let čeká stejný osud, že proti ní budou na Václaváku demonstrovat její děti. „Možná. Teď ale přicházíme my, nastává generační výměna a brzy už nebude u moci nikdo, kdo byl za bolševika dospělý. Naštěstí,“ těší se.

Generaci tatíků pak vzkazuje: „Váš čas odejít vypršel, sbohem a nikdy ne na shledanou.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…