Daniel Babor jako vítěz GP Nyíregyháza

Daniel Babor jako vítěz GP Nyíregyháza | foto: TUFO Pardus Prostějov

Dlouhý únik a triumf ve spurtu. Babor ovládl kritérium v Maďarsku

  • 0
Ve své soukromé představení proměnil prostějovský cyklista Daniel Babor mezinárodní kritérium GP Nyíregyháza v Maďarsku. Většinu závodu na 50 kol strávil v úniku a ovládl i závěrečný spurt.

„Dan podal fenomenální výkon, tento typ závodů mu sedí a bylo vidět, že je ve velké pohodě,“ ocenil svěřence Josef Perný, sportovní ředitel Tufo-Pardus Prostějov.

Závodníci mohli při kritériu získat body na průjezdech cílem, ale také při velkém bodování. Hned to první Babor vyhrál a vzápětí se vydal s jedním z domácích závodníků do úniku. Pravidelně se střídali při sbírání bodů v průjezdech, než se Babor na špici osamostatnil.

Ačkoliv se pak na něj dotáhl další soupeř, devatenáctiletý talent i tak dál sbíral maximální počty bodů, a když ovládl i závěrečný spurt, měl jich celkem 108, téměř o polovinu víc než druhý v pořadí Rumun Petrache.

„Náskok před pelotonem si Babor držel i díky týmové spolupráci s přehledem, o jeho formě koneckonců svědčí také bodový rozdíl, s jakým se mu podařilo zvítězit,“ prohlásil Perný.

Pro Babora jde o druhé vítězství za poslední týdny, na prostějovském velodromu při nedávné Velké ceně českého svazu cyklistiky ovládl svůj oblíbený scratch, ve kterém se před dvěma lety stal juniorským mistrem Evropy i světa.

Do první desítky se v Maďarsku z prostějovských závodníků probojoval také Denis Rugovac, který skončil šestý, a devátý byl junior René Smékal.