Mall Group postaví distribuční centrum pro Chorvatsko a Slovinsko

středa, 22. května 2019, 10:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Skupině Mall se v uplynulém roce dařilo zejména v Chorvatsku a Slovinsku, proto zde vybuduje své distribuční centrum.

Foto: Mall.cz

Foto: Mall.cz

Ze sedmi zemí, kde skupina Mall Group působí, rostly podle předběžných výsledků za uplynulý fiskální rok, nejvíce tržby na chorvatském (+ 61,1, %) a slovinském trhu (+ 22 %). Proto se internetová nákupní galerie rozhodla podpořit rozvoj vybudováním druhého distribučního centra v horizontu dvou let a přenést sem své know-how.

„Jde o mladé trhy čítající dohromady přes šest milionů obyvatel a dlouhodobě se nám zde daří, proto jim chceme věnovat maximální podporu. Lidé jsou zde otevření novým službám v on-line nakupování, a proto je zde prostor pro oslovení nových zákazníků a získávání jejich loajality. Zejména v Chorvatsku dynamika více než 60% růstu dokládá, že jde o mladý trh s velkým potenciálem rozvoje,“ zdůvodnil Dušan Zábrodský, zodpovědný za zahraniční pobočky v Mall Group.

Na slovinský trh skupina vstoupila v roce 2012 prostřednictvím akvizice lokálního market leadera v elektronice Mimovrste.com a díky rozšíření sortimentu o non-elektro oblasti si vybudovala pozici jedničky na online trhu. Podle předběžných výsledků ve fiskálním roce, končícím k 31. 3. 2018, tu tržby nákupní galerie vzrostly o pětinu (22 %) a ambice pro následující období dosahují třetinového růstu s důrazem na segmenty elektroniky, bílého zboží a potřeb pro domácnost.

Na chorvatském trhu je Mall Group relativním nováčkem, od roku 2016 zde ale tržby zvyšuje. Cílem skupiny je replikovat úspěšnou strategii a stát v čele spotřebního trhu v zemi.

Regionální distribuční centrum, které chce Mall Group vybudovat během následujících dvou let, má vedle Slovinska obsluhovat také sousedící Chorvatsko a Maďarsko. „V rámci plánovaného rozvoje je nezbytné racionalizovat logistickou zátěž, kterou nyní obsluhuje z velké části centrum v Jirnech u Prahy,“ říká Zábrodský.

Zkušenosti na oba trhy mají přinést také personální posily. Supervize se ujímá Jitka Dvořáková, která nadále pokračuje v roli CEO a jednatelky CZC.cz. Dosavadní jednatelka obou poboček, Lea Benedejčič, zůstává na své pozici a zaměří se na klíčový rozvoj retailové a logistické infrastruktury.

-mav-