Krotitelé duchů: Dan Aykroyd napsal prequel ze střední školy

Krotitelé duchů: Dan Aykroyd napsal prequel ze střední školy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Existují náměty na hned několik dalších Ghostbusters filmů a Bill Murray se nebrání cameu v právě natáčených Krotitelých Jasona Reitmana.

Dan Aykroyd je z původní herecké čtveřice nejhlasitějším zastáncem série Krotitelé duchů. Dlouhodobě bojoval za natáčení Ghostbusters 3 a snaží se prosadit i nejrůznější další spin-offy a související projekty. Je pravda, že zatím se žádný jeho nápad realizovat nepodařilo. Do kin se od premiéry Krotitelů duchů 2 dostaly jen tři roky staré dámské Krotitelky, na kterých se Aykroyd nepodílel, pouze měl malé cameo. Vedle toho Dan sliboval celý svět provázaných filmů, animák nebo skutečné pokračování Krotitelů duchů 2. Nic z toho nespatřilo světlo světa, tak následující scenáristovo vyjádření berte s rezervou.

Každopádně, při propagování svojí značky vodky Aykroyd v rozhovoru pro média uvedl, že napsal scénář „Ghostbusters High“, tedy „Krotitelé ze střední“. Ten by měl pojednávat o tom, jak se mladší verze tří hlavních hrdinů z původního filmu poprvé potkali v roce 1969 na střední škole v New Jeresy. Příběh by podle Aykroyda měl být film nebo seriálový pilot, který má potenciál otevřít celou televizní sérii. Aykroyd dále dodal, že scénář přenechal Jasonu Reitmanovi, ten je však aktuální zaměstnaný svým vlastním Ghostbusters filmem. Dan ještě uvedl, že má nápad na minimálně ještě jeden nebo dva další projekty a příběh ze střední školy s původními hrdiny by pak údajně měl být krásnou cestou, jak všechny dosavadní Krotitele uzavřít.

Pokud bych měl být upřímný, tak to na mě působí dojmem, že se Aykroyd svůj největší kariérní úspěch snaží za každou cenu ždímat. Přitom jaký je reálně potenciál původních hrdinů na střední škole? Duchy přece začali krotit až jako dospělí. Co by na střední škole dělali? Zvlášť po dobu celého seriálu? Dočkali bychom se několika nevinných střetnutí s nadpřirozenem, která by nebyla příliš nebezpečná, aby to hrdiny v budoucnu neodradilo od touhy lapat duchy? Anebo by seriál události filmu popíral a nechal mladší verze hrdinů natvrdo zápolit se záhrobím?

A jaký má význam udělat z hrdinů středoškoláky, když je budou hrát jiní herci? To samotná jména postav mají diváky posadit na zadek? Jestli máme dostat příběh s mladšími hrdiny, tak ať jsou to prostě hrdinové noví, kteří nebudou nijak omezení tím, co z nich v budoucnosti má vyrůst. A světe div se, přesně takový film už se navíc chystá! Připravuje ho právě Jason Reitman, podle vlastního scénáře. O tom režisér řekl, že to byl tak specifický nápad, že mu prostě nedokázal odolat, i když se do té doby sérii Ghostbusters záměrně obloukem vyhýbal, aby nemusel žít ve stínu svého tatínka Ivana Reitmana, který režíroval původní dva filmy. Představa, že teď Jason po svém filmu o dětech ze základky vezme Aykroydův scénář a natočí derivativní film ze střední, mi přijde dost přitažená za vlasy. V Hollywoodu už se sice staly divnější věci, nicméně jak už bylo řečeno, žádný z posledních Aykroydových nápadů se neprosadil, v tuhle chvíli bych tedy nedával velkou šanci ani tomuto.

Pokud jde o aktuálnější zprávy ze světa Ghostbusters: Bill Murray v jiném rozhovoru mluvil o tom, že i když se k návratu ke Krotitelům nikdy nehrnul, cameo v dámské verzi přijal proto, aby touhle cestou zúčastněným tvůrcům a hercům vyjádřit podporu. Pokud by jej o cameo požádal Jason Reitman, opět by mu podporu cameem neváhal vyjádřit.

6. června proběhne velký con zaměřený na Krotitelé duchů jako celek, kde mimo jiných vystoupí režiséři Ivan Reitman, Jason Reitman a Paul Feig. Kromě vzpomínání na předchozí krotitelské filmy je tedy docela dobře možné, že se dočkáme i nějakých novinek k chystanému Jasonovu filmu. V tuhle chvíli alespoň můžete kouknout do galerie, kde najdete pár zákulisních fotek a promo art.

Zdroje: Jason Reitman,

Galerie: 6

Krotitelé duchů: Dan Aykroyd napsal prequel ze střední školy | Fandíme filmu Krotitelé duchů: Dan Aykroyd napsal prequel ze střední školy | Fandíme filmu Krotitelé duchů: Dan Aykroyd napsal prequel ze střední školy | Fandíme filmu Krotitelé duchů: Dan Aykroyd napsal prequel ze střední školy | Fandíme filmu Krotitelé duchů: Dan Aykroyd napsal prequel ze střední školy | Fandíme filmu Krotitelé duchů: Dan Aykroyd napsal prequel ze střední školy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest