bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmonton v honbě za trenérem. Na střídačku by se mohl vrátit Tippett

22. května 2019, 14:08

Jan Vojkůvka

Nový generální manažer Edmontonu Oilers, Ken Holland, má před sebou první velkou událost ve své funkci. Hledání nového trenéra, který nahradí Kena Hitchcocka, podle všeho pomalu finišuje. Hlavním kandidátem je podle spekulací Dave Tippett, bývalý kouč Dallasu a Arizony.

Na začátku hledání měl Holland, podle dostupných informací, připravený seznam se zhruba 15 lidmi. Mezi nimi figurovalo i jméno Davea Tippetta, který v NHL působil jako hráč i jako trenér. A právě on je favoritem na zisk nového angažmá.

Informace o velkém zájmu Oilers o služby zkušeného lodivoda zveřejnil Ryan Rishaug z TSN. Nejednalo by se přitom o nelogický krok. Edmonton potřebuje na střídačce zkušeného muže, který ukočíruje talentovaný tým a posune ho na pozice, na něž vzhledem k sestavě patří. 

Oilers zahájili tuto sezonu pod vedením Todda McLellana, který však byl v listopadu propuštěn. Jeho místo zaujal velezkušený Ken Hitchcock, kterému se nepodařilo s týmem proniknout do play off. A nově jmenovaný GM Holland potvrdil, že s Hitchcockem do další sezony nepočítá.

Tippett, který by se měl podle spekulací stát novým hlavním trenérem Edmontonu, působí od loňského června jako konzultant v Seattlu, jenž vstoupí do NHL v sezoně 2020/21.

Během hráčské kariéry nastoupil v NHL k 721 zápasům v dresech Hartfordu, Washingtonu, Pittsburghu a Philadelphie. Po skončení aktivní kariéry se dal stříbrný medailista z olympijských her na trénování a prvně působil u Houstonu Aeros.

V letech 1999 až 2002 byl asistentem trenéra v Los Angeles a jeho práce si všimli v Dallasu. Se Stars spojil svou budoucnost v roce 2002 a jako hlavní trenér zde působil až do roku 2009. V září toho roku podepsal smlouvu s Phoenixem (později Arizonou) Coyotes, který vedl až do června 2017.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.