Zápas s Ruskem vrátil tým na zem, proti Švýcarům ukázali kluci sílu, říká před čtvrtfinále Fischer

Čeští hokejisté mají za sebou základní skupinu mistrovství světa. Splnili první cíl, obsadili alespoň druhé místo a pro čtvrtfinále zůstanou v Bratislavě. Druhým pozitivem by mohla být předváděná hra, která se líbí třeba někdejšímu obránci Jiřímu Fischerovi.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tým tak vyhrál šest ze sedmi utkání v základní skupině a čeká ho nejdůležitější zápas turnaje - čtvrtfinále.

Čeští hokejisté na mistrovství světa v Bratislavě. | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

„Prvních pár zápasů se týmu enormně dařilo, dávaly se góly, porazili se Švédové,“ popisuje své prvotní domy ze sledování českého týmu vedoucí skautingu Detroitu Red Wings Jiří Fischer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas s Ruskem vrátil tým na zem, proti Švýcarům ukázali kluci sílu, říká před čtvrtfinále Fischer

Někdejší obránce a dnes uznávaný odborník v zámoří si ale myslí, že českému celku paradoxně pomohla porážka od Ruska 0:3.

„Z hlediště mi připadalo, že právě zápas s Ruskem vrátil tým na zem a pracovalo se na detailech. Nadšení, rychlost bruslení a protiútoky. Proti Švýcarům ukázali kluci sílu. Rychlý pohyb v ofenzivní zóně, kdy se dostávali první na kotouče, a vybojované puky, aby je mohl Dominik Kubalík dostat před branku a chladnokrevně to fláknout mezi nohy, to je síla toho týmu. Už se těším na čtvrtfinále,“ říká Fischer.

Ve čtvrtfinále nastoupí Češi ve čtvrtek proti Německu, tedy soupeři, který je ze všech osmi postupujících celků papírově nejslabší. A tak už leckdo vidí Čechy v semifinále a možná ještě dál.

„Je to turnaj. Šanci přejít čtvrtfinále má každý,“ varuje Jiří Fischer.

Online přenosy na iROZHLAS.CZ

Server iROZHLAS.cz nabídne online přenosy z utkání Česko - Německo a Kanada . Švýcarsko.

A neplatí to jen pro souboj českých hokejistů s Německem. Favoritem budou bezesporu i Rusové v souboji s USA, Kanada v utkání se Švýcarskem i hvězdami nabité Švédsko v severském derby proti mladíkům z Finska. A právě složení čtvrtfinálových dvojic je i pro Jiřího Fischera velkým lákadlem.

„Bude na co koukat a myslím, že se na čtvrtfinále těší každý,“ říká před čtvrtečními souboji Jiří Fischer.

Těšit se můžou i čtenáři serveru iROZHLAS.cz, který nabídne online z utkání Česka s Německem a Kanady se Švýcarskem. Posluchači Radiožurnálu i digitální stanice Radiožurnálu Sport se mohou těšit na živý přenos.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme