Hlavní obsah

Apple odstaví iPhony SE na druhou kolej

Novinky, rim

Už za dva týdny vypukne očekávaná tiskovka společnosti Apple, která odstartuje tradiční vývojářskou konferenci WWDC. Přestože americký počítačový gigant drží všechny informace pod pokličkou, na internet už informace o některých chystaných novinkách unikly. A majitelé iPhonů SE z nich bohužel radost mít nebudou.

Apple iPhone SEVideo: Apple

 
Článek

Konference WWDC se bude konat od pondělí 3. do pátku 7. června. Letošní ročník přitom bude výjimečný, neboť jde o 30. každoroční akci amerického počítačového gigantu.

Stejně jako v minulých ročnících zde bude hrát prim software. Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad, se očekává také nová platforma macOS pro stolní počítače a notebooky.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na letošní WWDC vypadá opravdu originálně

Vedení amerického počítačového gigantu se pravděpodobně zaměří na tiskovce také na platformy pro televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

Uniklé informace se týkají zmiňované platformy iOS, která ponese číslovku 13. Francouzskému portálu iPhoneSoft se totiž podařilo zjistit, že Apple s příchodem třinácté generace pošle některé starší telefony a tablety do důchodu.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Apple iPhone SE

Vycházet nebudou ani bezpečnostní aktualizace

V podstatě to znamená, že iOS 13 nabídne některé nové funkce, na které už starší zařízení nebudou stačit. Pro ty pak již nebudou vycházet žádné další aktualizace, a to ani ty bezpečnostní. Zcela vyřazen z podpory bude podle informací serveru například iPhone SE, který se přitom mezi uživateli stále ještě těší popularitě díky kompaktním rozměrům.

Tabulka níže uvádí jablečná zařízení, která by se měla dočkat údajně aktualizace na iOS 13. Na bližší informace si ale budeme muset počkat až do startu konference WWDC.

Telefony a tablety, které by měly dostat iOS 13
iPhone 6s a 6s Plus, nebo novější
iPad 5. generace, nebo novější
iPad Air 2, nebo novější
iPad Mini 3, nebo novější
iPad Pro 1. generace, nebo novější
iPod Touch 6. generace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám