Ve čtvrtém díle Her o trůny si tvůrci nevšimli, že na stole před Emilií Clarkeovou (32), tedy Daenerys, krásnou matkou draků, stojí kelímek s kávou od známého řetězce, v šesté epizodě došlo k obdobnému přešlapu. I ve fantasy zemi Westeros se sice určitě musí dodržovat řádný pitný režim, ale zapomenout půllitrovou plastovou lahev na scéně, to by se rozhodně stávat nemělo.

Všímaví fanoušci ji odhalili částečně skrytou za nohou Samwella Tarlyho v podání Johna Bradleyho (30) v klíčové scéně, kdy se rozhoduje o vedení zpustošené země. O něco později byla další k vidění u nohy Sera Davose alias Liama Cunninghama (57).

Dá se očekávat, že – stejně jako v případě Starbucks – i lahev bude dodatečně vymazána z epizody. Když si totiž nyní někdo pustí na HBO GO inkriminovanou scénu, kelímek před bělovlasou adeptkou na železný trůn už neuvidí. Díky počítačovým grafikům tato chyba jako mávnutím kouzelného proutku zmizela.

Dodatečně by ale měli tvůrci odstranit i další omyly, kvůli kterým je seriál trochu k smíchu – například muže v moderním oblečení, který se v prvním díle první série jakoby nic prochází v Zimohradu, či nabíječku patrně od notebooku, kterou svou nohou mizerně zakrývá v posledním díle páté série umírající král Stannis, kterého ztvárnil oblíbený britský herec Stephen Dillane (62).

Diváci jsou však vyvrcholením oblíbené série natolik zklamáni, že takzvaná „cupgate“ (název je parodií na aféru Watergate) neboli aféra s kelímkem se jenom stala symbolem jejich nespokojenosti. Osmá série, která nevznikla podle knižní předlohy autora George R. R. Martina (70) jednoduše proto, že ji stále ještě nenapsal, fanoušky natolik rozčílila, že dokonce sepisují petice, v nichž požadují kompletní přetočení všech epizod.

Zatím nasbírali více než 1,2 milionu podpisů, což je skutečně úctyhodné číslo, s HBO to podle všeho nehne. Naopak chystají návrat do Westerosu prequelem, který má vysvětlit původ Bílých chodců a zmapovat počátky vládnoucího rodu Starků s vlčí hlavou v erbu.

VIDEO: Game of Thrones – teaser na 8. sérii

Fotogalerie
41 fotografií