Hlavní obsah

Než odletěl z dovolené ve Vegas, vsadil si na St. Louis. Triumf outsidera mu teď může přinést miliony

St. Louis/Praha

Tohle budou nervy. Fanoušek St. Louis Blues si téměř před půl rokem na dovolené odskočil k bookmakerům a ve velmi vysokém kurzu si vsadil na to, že letošním šampionem NHL bude jeho oblíbený klub. Pokud se St. Louis podaří ve finále proti Bostonu udělat poslední krok k vysněné trofeji, příznivec Bluesmanů si přijde na pořádný balík peněz. Finálová série startuje v úterý.

Foto: Billy Hurst, Reuters

Hokejisté st. Louis se radují z postupu do finále NHL.

Článek

V letošním ročníku NHL bylo k vidění mnoho překvapení. Málokdo by čekal, že suverén základní části Tampa padne v prvním kole play off, nebo že Carolina se podívá až do finále Východní konference. A kdo by si vsadil nemalou částku v průběhu sezony na to, že trápící se hokejisté St. Louis Blues se probojují až do finálové bitvy o Stanley Cup?

Jeden takový odvážlivec existuje. Američan Scott Berry byl v lednu na dovolené v Las Vegas a těsně před odletem z města hazardu se vydal ještě na návštěvu sázkové kanceláře. Vsadil si na dvě události. Na to, že St. Louis Cardinals vyhrají Světovou sérii MLB, a také na to, že Blues vyhrají Stanley Cup.

Tým se v průběhu sezony pohyboval ve středních vodách ligové tabulky, odvolal trenéra, aspiroval na tuhý boj o play off a na vítězství Stanley Cupu měl vypsán kurz 250:1. Jenže pak se vše otočilo. Tým v závěru sezony zářil. K účasti ve vyzařovacích bojích nakonec nepotřeboval ani divokou kartu. A tiket odvážného sázkaře pomalu začínal nabírat na ceně.

„Vsadil jsem to svým srdcem," řekl Berry pro ESPN. „Během dovolené ve Vegas jsem ani jednou nebyl v kasinu, tak jsem si řekl, že kdybych v něm byl, pravděpodobně bych prohrál 500 dolarů,“ pokračoval ve vysvětlení své motivace bláznivou sázku podat. „100 jsem dal na baseball a zbytek na Blues," dodal fanoušek, který v případě triumfu St. Louis vyhraje 100 000 dolarů, což je v přepočtu více než dva miliony korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články