Rosol v Paříži postoupil do 3. kola kvalifikace French Open, Pavlásek skončil

22. 5. 2019, 16:28
Aktuality 12
FRENCH OPEN - Lukáš Rosol v kvalifikaci French Open porazil bez ztráty podání Američana Marcose Girona a postoupil do závěrečného 3. kola. O hlavní soutěž, kterou si na grandslamu zahrál naposledy před dvěma lety ve Wimbledonu, se 33letý Čech utká s Rakušanem Ofnerem, nebo Němcem Hanfmannem. Naopak Adam Pavlásek vypadl, když proti domácímu Blancaneauxovi neudržel ve třetm setu vedení 4-0.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol v Paříži zatím dokonale využívá milosrdného losu. V pondělním prvním kole smetl izraelského náhradníka Amira Weintruba, který hrál soutěžní zápas po více než dvou letech, a v dnešním druhém kole si poradil znovu ve dvou setech s Američanem Marcosem Gironem, který nemá s antukovou příliš zkušeností. 

Třiatřicetiletý Rosol porazil o osm let mladšího Girona po setech 6-4 6-4. Za celý zápas čelil jedinému brejkbolu, který v šestém gamu odvrátil, a po 67 minutách hry se mohl poprvé v sezoně radovat ze čtyř vyhraných setů v řadě. 

V této sezoně aktuálně 138. hráč světa Rosol zkouší štěstí už na 17. turnaji, ale teprve podruhé dokázal vyhrát dva zápasy po sobě. Tři soupeře na jedné akci letos ještě nevyhrál, v Paříži se to pokusí změnit proti Němci Yannicku Hanfmannovi, s nímž jediný duel na okruhu v kvalifikaci travnatého turnaje ve Stuttgartu prohrál ve třech setech. O pár týdnů později ho porazil na antuce v Bundeslize.

Kvalifikaci Roland Garros hraje Rosol pošesté v kariéře. Dosud se z ní dostal jen v roce 2011, kdy nakonec dokráčel až do 3. kola. Dál se na pařížské antuce nikdy nedostal, pouze v sezoně 2015 své maximum vyrovnal.

Hlavní soutěž grandslamu si brněnský rodák zahrál naposledy ve Wimbledonu 2017, kde jako úspěšný kvalifikant prohrál ve druhém kole pětisetovou bitvu s Lucemburčanem Gillesem Müllerem.

Čtvrtý rok po sobě hrál kvalifikaci French Open Adam Pavlásek. Do hlavní soutěže se dostal zatím dvakrát - při své premiéře jako lucky loser a loni jako úspěšný absolvent tříkolového kvalifikačního síta - a pokaždé pak v hlavní soutěži došel do 2. kola.

Letos skončil ve druhém kole, byť měl zápas proti domácímu Geoffreymu Blancaneauxovi skvěle rozehraný.  První set český tenista sice púrohrál, ale pak získal 10 z 11 gamů a v rozhodujícím setu vedl 4-0. Jenže o náskok dvou brejků přišel a nakonec prohrál 4-6 6-1 5-7.

Dnes se nedařilo českým tenistkám, v prvním kole vypadly Barbora Krejčíková i Denisa Allertová. Poslední nadějí mezi ženami tak zůstává Marie Bouzková, kterou ve čtvrtek čeká 2. kolo proti Japonce Ajaně Šimizuové.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 15.004.000 dolarů
středeční výsledky (22. 05. 2019)
• Kvalifikace žen - 1. kolo •
Andersonová (USA) - Krejčíková (17-ČR) 6-4 2-6 5-1 / skreč K.
Kučová (SR) - Allertová (ČR) 7-5 6-0
• Kvalifikace mužů - 2. kolo •
Rosol (19ČR) - Giron (USA) 6-4 6-4
Blancaneaux (Fr.) - Pavlásek (ČR) 6-4 1-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Krisboy
Lukášovi to taky nějak utíká :(
Reagovat
Fransoas
Adam Pavlásek ve třetím setu za stavu 4 : 2 nepovrdil svůj servis - pustil soupeře do hry.Nakonec to neubojoval.Škoda
Reagovat
ttopi
Vedl už 4:0 prý.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka. Všem. ;-)
Reagovat
Chrenda
opět nezklamal. Přitom vedl 3:0 ve třetím setu.
Reagovat
EllNino
4:0
Reagovat
Chrenda
Dokonce? To mi uniklo. :-(
Reagovat
Fandina
Adam hraje s Blancaneauxem 1:1 na sety a ve třetím 5:5 a domácí mladík má obrovskou podporu, tak jsem zvědavá, jestli do Ada zvládne.
Reagovat
EllNino
hlavně vedl 4:0 ve třetím ... teď 5:6 s brejkem dole ... ach ta hlava
Reagovat
Fandina
Tak bohužel, Adam sice odvrátil dva nebo kolik MB, ale nakonec prohrál. Protivník byl odvážnější, nebál se zakončovat ve výměně a i když se to pokaždé nepovedlo, tak nakonec slavil.
Reagovat
Fransoas
Lukáš Rosol postoupil do dalšího kola v kvalifikaci.Čeká ho jěště jeden duel s němcem,který vyřadil hladce podobně nasazeného hráče.Snad ti Lukáš zvládne,aby mohl být v hlavní soutěži na RG.Jirko pojď.
Reagovat
Mantra
?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist