Kdo bude hráčem sezony fotbalové ligy? V nominaci jsou Hrošovský, Souček a Komličenko

V nominaci na nejlepšího hráče první fotbalové ligy jsou záložníci Patrik Hrošovský z Plzně, Tomáš Souček z mistrovské Slavie a útočník Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi. Vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) bude oznámen v pondělí na galavečeru v Národním domě na Vinohradech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Slavie Tomáš Souček

Záložník Slavie Tomáš Souček | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

LFA s předstihem zveřejnila výsledky doprovodných anket. Filip Nguyen z Liberce se stal nejlepším brankářem, Michael Ngadeu ze Slavie nejlepším obráncem a Souček nejlepším záložníkem. Útočníkům vládl Komličenko, který s 27 góly vytvořil rekord v počtu branek v jedné sezoně v historii samostatné soutěže.

Slavia má po 77 letech double. Po zisku ligového titulu přehrála ve finále Mol Cupu Baník 2:0

Číst článek

Z galavečera vzejdou další vítězové. Trenérem sezony se stane Petr Rada z Jablonce, Jindřich Trpišovský ze Slavie, nebo Pavel Vrba z Plzně. Na ocenění pro nejlepšího cizince kandiduje vedle Komličenka slávistická dvojice Simon Deli a Ngadeu.

Cena pro objev sezony připadne Janu Matouškovi (Slavia/Příbram) nebo sparťanskému duu Václav Drchal, Adam Hložek. Osobností roku bude Roman Hubník z Plzně, Tomáš Hübschman z Jablonce, či Pavel Zavadil z Opavy.

Součástí galavečera bude i vyhlášení nejlepšího kouče a hráče druhé nejvyšší soutěže. Z trenérů se do nominace vešli David Horejš z Českých Budějovic, které po čtyřech letech postoupily do první ligy, Aleš Křeček z Ústí nad Labem a Pavel Šustr z Brna.

Z fotbalistů se ocenění dočká buď Lukáš Zoubele z Jihlavy, nebo jeden z českobudějovické dvojice Jiří Kladrubský a David Ledecký, který je se 17 brankami nejlepším kanonýrem soutěže.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme