Během komerčních přestávek zametají a hrabou sníh. Šampionát by se bez uklízečů na ledě neobešel

Když je pauza a komentátoři ve vysílání Radiožurnálu či Radiožurnálu Sport na mistrovství světa přepojují na druhý stadion, nastává jejich čas. Zatímco z ledu mizí hokejisté, míří na něj několik mladých mužů, kteří mají jen pár desítek vteřin na to, aby z plochy odstranili ledovou tříšť.

Tento článek je více než rok starý.

Košice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práci hokejové rolby sice nezastanou, přestože jich je deset, ale také se podílejí na tom, že je led v košické Steel Aréně zase o něco čistší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jejich prací je zametat, hrabat, a to v co nejrychlejším čase vymezeném komerční přestávkou. S uklízecí četou na hokejovém šampionátu natáčel reportér Radiožurnálu David Nyč

V rohu kluziště se otevírají vrátka a na led vjíždí skupinka mladíků v černých soupravách. Všichni mají v rukou nějaký nástroj... hrablo, lopatu nebo káď, kterými odklízejí přebytečný sníh.

„Máme čtyři různé pozice. Jedna se zabývá jednou brankou, druhá druhou brankou, následně okolo trestných lavic a střídaček,“ říká Radiožurnálu Sport Pavol, který v ruce drží jakési hrablo.

„Je to něco mezi lopatou a škrabkou, nebo jak to mám nazvat. Všestranný nástroj,“ dodává. S oběma pracovními pomůckami si rozumí dobře, s hokejkou by ale logicky pracoval daleko raději než s lopatou.

Dát gól na světovém šampionátu je rozhodně těžší než shrabat sníh z ledu, ale pozor, i v této uklízecí četě platí jistá pravidla. Kdo se v této roli chce zúčastnit mistrovství, musí projít kurzem.

„Měli jsme tu pána z Finska, jmenoval se Manu. Měli jsme s ním dvoudenní školení, na kterém nás vše dopodrobna naučil, všichni všechno víme a každý chlapec je tak schopný zastat jakoukoliv funkci.“

Takže musí být mimo jiné dobře sehraná parta: „Vždycky před zápasem se dohodneme, kdo co dělá a potom to klape,“ dodává Pavol, jeden ze členů úklidové čety na světovém šampionátu.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme