Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

TFUK pamatce knezi 210519„Komunismus je krvavá cesta za neexistujícím cílem.“ - Ladislav Bittman. Vysoký důstojník komunistické státní bezpečnosti. Emigroval a na univerzitě v TFUK budova 210519Bostonu, přednášel obor dezinformace. - Jan Urban: „Oslavy Československa? Vyhnali jsme Němce, přijali diktaturu a zbavili se Slovenska.“

Opět ač pozvána, žádná média se nedostavila, nepřekvapuje. Putovní výstava byla doplněna o tři panely, věnované persekuci církve. Záštitu poskytl kardinál Dominik Duka, kdy ho zastoupil Mons. Karel Herbst, SDB, emeritní biskup pražský. Výstava na půdě Teologické fakulty UK v Dejvicích potrvá do 25 června. Touto frekventovanou chodbou projdou tisíce lidí po dobu trvání výstavy. Poté by měla být od 26. června na půdě MO ČR. Od 21.srpna bude umístěna na sv. Hostýně, kde zůstane po dobu třech měsíců. Úctyhodné jakou práci odvedl pouze jeden člověk plk. v.v. Josef Musil a to prosím ve věku 79 let! Žádná z mnoha bohatě státem placených institucí podobně kvalitní  výstavu neuskutečnila, ačkoli ze zákona a náplně své práce měla. Pokud nějaké byly, podstatná fakta a informace byly veřejnosti zamlčeny. Jeden člověk tak vykonal potřebnou osvětovou práci za ně. Plk. Musil to nemohl říci lépe na videu níže! Mimochodem musel vše financovat vlastními prostředky, které už dosahují cca 30.000,-Kč. Pouze senátor za ODS Miloš Vystrčil podpořil výstavu částkou 1000,-Kč (jako jediný politik) a pan Vladimír  Kelnar z Pražského arcibiskupství stejnou částkou. Sodales  Solonis z.s. přispěl částkou 10.000,-Kč. Na konci videa, věřím, jsem řekl to, co si myslí většina slušných obyvatel naší země. Připomněl jsem i jednoho Argentince, který nám v roce 1968 držel palce, jak při návštěvě Prahy mu nikdo nemohl říci, kde najde pomník věnovaný mnoha tisícům mrtvých, raněných, zmrzačených ze všech vrstev společnosti a donucených opustit zemi ….

 

 Senát 26.2.2019: zapomenuté komunistické zločiny z let 1968, 1969 a 1989

Oběti zločinného komunistického systému byly stateční´a schopní lidé. Zoufale nám dnes chybí ve všech vrstvách společnosti spolu s těmi, které likvidovali nacisté a po nich mnohem více komunisté. Země, která dopustí masivní úbytek svých elit, tím spíše malá, která je o to obtížněji nahrazuje, ohrožuje svoji vlastní existenci, především morálním rozkladem. Po něm následuje zákonitě i hospodářský kolaps, není-li schopná tomu čelit. Cíle Listopadu 89 zůstávají stále výzvou každému, kdo si  je vědom významu a ceny svobody a demokracie pro vlastní život a život společnosti. Měli bychom si to v roce 30. výročí Listopadu 89 připomenout a zkusit znovu – ještě není pozdě, ale brzy může být!

Je třeba obnovit vládu zdravého rozumu, naplnit zákony jejich duchem a zastavit morální a mravní devastaci země. Nedokáže to ani sebelepší premiér, pokud ostatní budou spoléhat na to, že to za ně udělá sám!

Povšimněme si těch vlajek na autech na podporu našich hokejistů, v době významných státních svátků neuvidíte na autech ani jednu. Zde dokážeme být skutečně, jednotnou zemí, ale tu je třeba projevit i v řešení stále závažnějších problémů země, mít pochopení pro jiné názory, empaticky vnímat druhé, spojovat se ve jménu společného cíle – slušnou, prosperující zemi, kde vládnou ti nejlepší z nás. Je třeba přejít od občanského aktivismu, snadno zneužitelným, k aktivnímu občanství. Nestačí jen jednou za čas někam přijít zakřičet si a jít opět domů s pocitem, že jsme něco „udělali“ pro demokracii. Buďme aktivními občany každý den, zapojme se do řešení problémů. Bez aktivní účasti ve věcech veřejných se věci nezmění, pouze k horšímu. To se musíme stále učit – třeba od Švýcarů.    

Tomáš Baťa by i dnes řekl: „Je třeba sedlat!“

Václav Havel: „Má odpovědnost není nekonečná. Já nejsem například odpovědný za stav této společnosti. Pakliže tato společnost ke své politické sebeartikulaci potřebuje jedno známé jméno, tak to není jen má chyba. To je chyba té společnosti. Společnost, která je schopna svou totalitní frustraci a totální nespokojenost se situací artikulovat větou „Ať žije Havel!“, je společnost bez politické kultury. Já sice jsem pro politiku, která sází na osobnosti víc než na strany, ovšem má to své hranice. Nemůžeme sázet na symboly a doufat, že nás tyto symboly zachrání. A to je zřejmě jedna z těch nepopulárních věcí, které budu muset čím dál tím častěji říkat. Protože to je neštěstí této společnosti, ne moje.

 

Jan Šinágl, 22.5.2019

* * *

Dvě pravdy nás lidí

„První povinností vlády je chránit lidi. Nikoliv řídit jejich životy.“

Reagan. Prezident USA.

* * *

„Komunismus je krvavá cesta za neexistujícím cílem.“

Ladislav Bittman.  Vysoký důstojník komunistické státní bezpečnosti. Emigroval a  na univerzitě v Bostonu, přednášel obor dezinformace.

* * *

Volné zpracování cizí předlohy

Po shlédnutí, po kolikáté už, slavného amerického filmu „Sedm statečných“, kteří se postavili přesile a ochránili bojácné vesnické Mexičany, napadlo mě parafrázovat cizí předlohu podobnému ději z naší doby.

Ve druhé světové válce sedm států, Poláci, Rusové, Američané, Angličané, Jugoslávci, Finové a občané šestnácti států Commonwealthu se postavilo proti imperiální a totalitní OSE Berlín, Řím, Tokio. Zachránili mír světa a osvobodili i podřízené Čechy.

                                                   ----

V ostudě se nežije špatně, když stačí jídlo, práce, zábava a pseudodemokracie.

 

K.Mrzílek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)