Slovenští IMT Smile budou celý rok vystupovat v Česku

Podařilo se jim něco, co zatím jiná slovenská kapela nedokázala. Vyprodali třikrát za sebou bratislavskou Incheba Arénu a dvakrát po sobě Steel Arénu v Košicích. Společně s orchestrem Lúčnica pak třikrát po strop naplnili největší slovenskou hokejovou arénu, stadion Ondreje Nepely. Nyní se přední slovenská kapela IMT Smile rozhodla, že navštíví také české posluchače. Celý rok bude pravidelně koncertovat v Česku. Nedávno dokonce vystoupila v pořadu The Voice Česko Slovensko. Kapela přijala pozvání od Jany Kirschner a zahrála si se soutěžícími z jejího týmu jejich skladby Opri sa o mňa a Poď so mnou. Druhý jmenovaný singl znají fanoušci jako duet s Kalim, který je momentálně nejhranější skladbou v rádiích na Slovensku.

IMT_SMILE_PETER_IVAN

Pro slovenské i české fanoušky to bylo obrovské překvapení. V druhém finálovém kole The Voice Česko Slovensko se představili Ivan Tásler se svojí kapelou IMT Smile a zazpívali si písničky s Valentinou Vlkovou a Peterem Juhásem. Společný výkon vyvolal velké emoce a roztančil a rozezpíval celý sál.

Byl jsem velice mile překvapený profesionalitou všech soutěžících. Peter a Valentina se přes veškerý stres dokázali uvolnit a podali stoprocentní výkon. Vystoupení jsme si opravdu moc užili a pro mě jsou vítězové všichni finalisté,“ doplnil Ivan Tásler.

Přestože jsou IMT Smile populárnější na Slovensku než v Česku, čeští posluchači písničky frontmana Ivana Táslera velmi dobře znají. Tásler napsal například Baroko, Nahý nebo Srdce jako kníže Rohan, známé v interpretaci Richarda Müllera. IMT Smile mají nyní navíc na svém kontě výtečné nové album Budeme to stále my. To vše představí na koncertech v Česku. „České publikum je skvělé. Připravili jsme si pro ně playlist, který osloví i ty, kteří nás naživo ještě neviděli. Řekl bych, že to bude takový mezinárodní program,“ říká frontman kapely Ivan Tásler. Naráží přitom na to, že kapela zcela výjimečně zařadí do repertoáru jeho hity, jenž napsal pro jiné interprety, které jsou českým posluchačům blízké.

IMT Smile vystoupí 1. června v Českém Krumlově, kde odehrají velký společný koncert se skupinou Chinaski. Poté budou pokračovat festivalovými koncerty v Jihlavě, Světlé nad Sázavou, Liberci, Olomouci, Vranově, Ostravě, Konopišti nebo Liberci. Vyvrcholením pak bude samostatné velké vystoupení 19. listopadu ve Foru Karlín.

IMT Smile si od vzniku v roce 1992 vydobyli nálepku jedné z nejúspěšnějších slovenských kapel. Pravidelně se umisťují na předních místech v různých hudebních žebříčcích. Formace získala název podle prvních písmen jmen bratrů Ivana a Mira Táslerových.

Foto: BrainZone Promotion / Peter Ivan