bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rok bez poháru. Bolí to, říká zklamaný Couture

23. května 2019, 5:22

Matěj Hodoval

S příchodem elitního zadáka Erika Karlssona před začátkem sezony a ziskem Gustava Nyquista během uzávěrky přestupů se zdálo, že by se San Jose konečně mohlo dočkat premiérového Stanley Cupu. Jenže po vyřazení ve finále Západní konference je jasné, že Žraloci opět na vysněnou trofej nedosáhnou.

Závod o Stanleyův pohár nezačal pro Sharks příliš dobře, když po čtyřech zápasech byli na pokraji vyřazení. Jenže pak ukázali Žraloci sílu a z 1:3 dokázali otočit sérii na 4:3, čímž si zajistili postup do druhého kola. Hokejovým příznivcům se do paměti zaryl především moment ze sedmého zápasu, kdy Sharks i díky kontroverznímu vyloučení Cody Eakina se ve třetí třetině oklepali ze stavu 0:3 a nakonec zvítězili v prodloužení.

Ve druhém kole čekalo na svěřence Petera DeBoera Colorado. Ani tentokráte se nedostavilo hokejistům z Kalifornie většího odpočinku. Lavinám vždy dokázali Žraloci odskočit, nicméně stejně tak pokaždé dokázali Avs srovnat krok. Sérii tak musel opět rozhodovat sedmý duel a znovu z něj vyvázli vítězně muži v tyrkysovém.

Plní euforie vstoupili Žraloci do konferenčního finále. A vykročili tou správnou bruslí, úvodní představení pro ně totiž skončilo výsledkem 6:3. Vedení v sérii si San Jose užilo ještě jedno, když ve třetím utkání vybojovali v prodloužení druhou výhru. To však bylo naposledy, co si v tomto ročníku Sharks vítězství užili. 

St. Louis soupeře trápilo především ve hře tělem. Zatímco Blues z toho těžili, Peter DeBoer přišel hned o tři hráče – Joe Pavelského, Tomáše Hertla a Erika Karlssona. Ani jeden z trojice nebyl schopen nastoupit do utkání číslo 6. Také to pak Bluesmani zvládli a celkově se mohli radovat ze skóre 4:2 na zápasy.

Poslední klání sehrálo San Jose velmi obětavě a bojovně, nic z toho však na potřebnou výhru nestačilo. „Jsem hrdý na to, co náš tým v šestém utkání předvedl,“ chválí i přes těžkou prohru své svěřence Peter DeBoer.

Sharks tak nevyužili dost možná největší šanci na zisk svého prvního titulu. Kádr plný hvězd se neprobojoval ani do finále. „Všechny porážky v play-off bolí, nehledě na složení týmu. Když jdete do vyřazovací části, tak věříte, že můžete zvítězit. Jste mezi šestnácti, poté osmi a když už jste jen čtyři, začíná to být velmi reálné. Opravdu to bolí,“ říká Couture.

Je zřejmé, že se tým v létě nevyhne změnám.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.