Hlavní obsah

Děsivé zranění ruského vzpěrače. Při pokusu o dřep si natřikrát zlomil nohu

Chabarovsk/Praha
Aktualizováno

Tohle video je jen pro silné povahy. K velké sportovní tragédii došlo během závodu v silovém trojboji ve městě Chabarovsk. Jednomu ze vzpěračů se při pokusu o dřep se závažím o hmotnosti 250 kg natřikrát zlomila pravá noha. Podle dostupných informací je kariéra vážně zraněného siláka u konce.

Hororové zranění ruského vzpěrače

 
Článek

Dvacetiletý silák Jaroslav Radoškevič nastoupil do závodu v silovém trojboji Kejuaraan Eurasia Powerlifting v ruském městě Chabarovsk s lehčím poraněním kotníku. Rus se s činkou o hmotnosti 250 kg pokoušel udělat dřep. K dispozici měl už jen třetí pokus, dva předchozí byly neúspěšné.

Jakmile závodník mířil i s činkou do podřepu, začala se jeho pravá noha nepřirozeně klepat. Poté jeho holení kost nápor velké váhy nevydržela a zlomila se na třech místech. Bezprostředně poté, co se vzpěračova noha nepřirozeně zkroutila, kameraman raději hrozivé scény přestal natáčet a vybral jiné záběry.

Rus byl okamžitě převezen do nemocnice. Lékaři Radoškevičovi sdělili, že si jeho zranění vyžádá půlroční léčbu. Jeho vyhlídky na pokračování sportovní kariéry nejsou příliš dobré.

S velkou pravděpodobností se jedná o konec Radoškevičovy dráhy vzpěrače. Sám totiž hned po incidentu naznačoval, že po takovém vážném zranění existuje pouze minimální naděje na to, že by se k činkám mohl ještě někdy vrátit.

Reklama

Související témata: