Nick Mason připomene v pražské Lucerně rané desky kultovních Pink Floyd

Vydáno 23.05.2019 | autor: redakce

Zakládající člen Pink Floyd a čerstvý držitel Řádu britského impéria (CBE) za služby v oblasti hudby Nick Mason a jeho Saucerful of Secrets přivezou do Prahy atmosféru prvních desek této legendární kapely. Po vyprodaném kanadsko-americkém turné se chystají do Evropy. V pražské Lucerně zahrají 25. července.

Nick Mason připomene v pražské Lucerně rané desky kultovních Pink Floyd Nick Mason připomene v pražské Lucerně rané desky kultovních Pink Floyd

Když se bubeník Nick Mason v polovině roku 2018 rozhodl dát dohromady kapelu Saucerful of Secrets, aby společně mohli v Anglii odehrát pár koncertů a během nich připomenout první písně a alba legendárních Pink Floyd, netušil, jak sám říká, jaký budou mít úspěch. Z původně zamýšlených "pár koncertů" se tak stalo regulérní světové turné. Letos na jaře proběhla velmi úspěšná kanadsko-americká část. Během koncertu v New Yorku se ke kapele dokonce přidal Roger Waters v písni Set the Controls.

LIVE: Roger Waters přivezl do Prahy dokonalou audiovizuální show i hity Pink Floyd. Vystřelil si z Trumpa i Putina

"Během americké části turné zazněly hlavně písně z prvních alb Pink Floyd tedy od The Piper at the Gates of Dawn až do Obscured by Clouds, mimo jiné, Interstellar Ovedrive, která otevírala každý koncert, dále Astronomy Domine, When You're In, Remember a Day, Atom Heart Mother, Let There Be More Light nebo One of These Days. Celkem jedenadvacet písní včetně přídavků. Dá se předpokládat, že stejný setlist kapela odehraje i na evropské části," říká Milena Palečková z pořádající agentury 10:15 Entertainment.

Evropské turné čítá celkem patnáct koncertů, pražské vystoupení proběhne 25. července ve velkém sále Lucerny od 20.00. Více informací naleznete na www.thesaucerfulofsecrets.com a na www.1015.cz.

tz, jm

Témata: Nick Mason, Pink Floyd, Lucerna

zavřít