Sám Godla má zkušenost s vězením jako mladík, před čtvrt stoletím se ve formě spolupachatelství účastnil loupeže a vyfasoval 5,5 roku »v chládku«. Romský herec si dodnes živě vybavuje pocity, které měl před nástupem výkonu trestu. Byl to prý hlavně strach z neznámého a respekt. „No, a když jsou ty cigarety, tak se to líp snáší...“ tvrdí Godla se svým typickým humorem.

Jeho druhá rada zní: „Ve vězení nemáš kamaráda!“ Někteří spoluvězni se tak prý budou tvářit, ale není radno jim věřit. „Ať raději vychází s každým! Tam je to potřeba, ať je to cigán, nebo bílej...“ vzkazuje Zdeněk Tomášovi, který nastupuje do ruzyňské věznice. Papíry už tam podle informací Blesku má.

Fotoreportéři Blesku ve středu zastihli Řepku v blízkosti jeho bydliště. Do basy se zatím nechystal, tepláky už ale nosí! Místo do vězení si to v nich namířil do nejbližšího obchodu. A jako by už znal slova zkušených kriminálníků – sháněl se po cigaretách!

Bývalý fotbalový bouřlivák si má odsedět dva a půl roku za milionovou zpronevěru, falešné pornoinzeráty na exmanželku Vlaďku Erbovou (37) a maření výkonu úředního rozhodnutí. Rozsudek Městského soudu v Praze a výzva k nástupu výkonu trestu mu byly doručeny už v pondělí. V případě, že se do vězení nedostaví, mu hrozí až další dva roky za mřížemi navíc!

Psychiatr Jan Cimický: Lámání chleba

„Nevím přesně, do jaké míry si pan Řepka věci připouští. Podle dosavadního dost lehkomyslného chování se dá soudit, že moc ne. Ale jsem přesvědčen, že pochopil, že už to přestává být hra, dochází na lámání chleba,“ řekl Blesku psychiatr hvězd Jan Cimický (71).

„Dá se říct, že mění dres, a věřím, že tu situaci zvládne. Bude mít jistě ve vězení jistá privilegia jako VIP, alespoň co se sportovních věcí týká. Myslím, že nepatří k těm, které by to zlomilo. Dokáže to přežít!“ dodal.

Exmanželka Erbová: Dostal, co si zaslouží...

„Kdyby se choval tak, jak se sluší a patří, nic by se nestalo. Takhle dostal, co si zaslouží,“ sdělila Blesku Řepkova exmanželka Vlaďka Erbová. Zjevně ale nebyla nadšená, když nedošlo k dalšímu navýšení jeho trestu za zanedbávání výživové povinnosti.

Soud akceptoval snížení výživného na pouhé dvě tisícovky měsíčně, díky čemuž Řepka dokázal dluh doplatit. „Pro mě jako mámu je zásadní dělat vše pro to, aby se moje děti měly nejlíp,“ řekla na krasobruslařském tréninku své dcery Viktorie (12) z prvního manželství. „Evidentně ne každý rodič to cítí jako já,“ narážela na Řepku.

VIDEO: Lesk!: Co čeká Řepku ve vězení?

Video
Video se připravuje ...

Co čeká Řepku ve vězení?! A Gottův velký rodinný kšeft! Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
53 fotografií