Květoslav Šimek
23. května 2019 • 12:51

Baseballisté Arrows ovládli základní část, s Draky se hned střetnou o finále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní část baseballové extraligy ovládli obhájci mistrovského titulu Arrows Ostrava. Z dvaceti sedmi zápasů prohráli jen třikrát (skóre 255:77), do nadstavby vstupují z nejlepší pozice. A pěkně zostra. Hned na úvod nadstavby se třikrát utkají s Draky Brno, kteří skončili v základní části druzí (22 výher/ 5 proher, skóre 226:106). V pátek (19) a v sobotu (14) se bude hrát v Ostravě, v neděli (14) v Brně. A půjde o hodně. Vítěz nadstavby jde přímo do finále. Pro oba kluby to navíc bude finální příprava na mezinárodní poháry, které je čekají příští týden.



V základní části se Arrows s Draky utkali třikrát. Dvakrát dokázali vyhrát Ostravané (7:5 a 16:3), jednou Draci (5:2). Hrající trenér Boris Bokaj je s průběžným umístěním spokojený, nicméně o obhajobě titulu mluvit nechce.

„Takové cíle si nekladu, nejsem příznivcem toho, že by pro mě bylo hlavním cílem získat titul,“ vysvětluje Bokaj. „Není pro mě prioritou vyhrát. Můj cíl je spíše formovat tým, budovat jeho charakter a utvářet jeho schopnosti tak, aby byl z dlouhodobého hlediska velmi kvalitní. To, že občas dojdeme na úplný vrchol, je jen bonus. Přichází s cestou, na kterou jsme se vydali.“

Bokaj chce s týmem držet stabilní výkonnost. A tu vylepšovat. „Nechci, aby tým dopadl tak, že tady bude sinusoida a budeme hrát tři roky nahoře a pak zase tři roky o baráž. Chci malými krůčky docílit stabilní a lineární cesty nahoru. Proto je důležité postupně zařazovat mladé hráče, ať si zvykají. Musí se naučit nést zodpovědnost. Když náhodou starší hráči nebudou moci nastoupit, mladí by je měli zastoupit.“

Talentované borce Ostravané do týmu postupně začleňují. Dostávají postupně výraznější role. Na špici statistik se nicméně drží zkušené opory. Terrell Joyce nasázel 9 homerunů (Rubanowitz 7, Malík a Juněc 5). Nejvíc běžců svými odpaly stáhnul Tomáš Juněc (38 RBI), v této statistice je nejlepší v základní části extraligy.

V top pětce extraligových nadhazovačů mají Arrows hned tři zástupce - Wesleyho Roemera (1.27 ERA), Ondřeje Satoriu (1.29 ERA) a Borise Bokaje (1.93 ERA). V nadstavbě si Ostravané chtějí solidní čísla a výsledky udržet. Do finále přímo postoupí nejlepší tým, o druhé místo se v sérii Wild Card utkají druhý a třetí tým po nadstavbě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud