Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Českým skateboardistům se v první olympijské kvalifikaci příliš nedařilo

Čeští skateboardisté mají za sebou úvodní závod olympijské kvalifikace. Na lepší výsledky si ale budou muset ještě počkat. Ani jeden z trojice Martin Pek, Maxim Habanec, Jan Navrátil nepostoupil v Londýně do hlavní soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští skateboardisté v první olympijské kvalifikaci nebodovali

Nejlépe z českého tymu skončil Pek. Při jednom z triků na zábradlí sice zlomil skateboard, z tempa ho to však nevyvedlo a po rychlé výměně zvládl zbytek jízdy téměř bez zaváhání. Mezi deset postupujících se ani tak nevešel a obsadil 38. místo ze 106 závodníků.

"S jízdou jsem spokojený tak na padesát procent. Začátek mi vyšel skvěle, snažil jsem se udělat co nejvíc věcí. Něco jsem zkazil, ale také jsem toho spoustu udělal. Myslím si, že to bylo na hranici, bojoval jsem až do konce," konstatoval Pek.

O jedno místo za ním skončil Habanec, který předvedl po technické stránce téměř bezchybnou jízdu a jako jediný z více než stovky závodníků neupadl. Zaváhal až při posledním triku na zábradlí. Body od rozhodčích mu na postup nestačily, se svým výkonem ale byl spokojený.

"Všechno, co jsem měl naplánované, jsem zajel. Jelo se mi fakt dobře. Z tříminutové jízdy jsem zkazil jenom jeden trik," zhodnotil své vystoupení Habanec.

Také Navrátil předvedl v Londýně několik povedených triků a obsadil 68. místo. "Udělal jsem, co jsem si naplánoval. Bylo tam pár chyb. Ale celkově to byl první závod, takže jsem spokojený," podotkl Navrátil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články