23. května 2019 • 13:55

Voňková je posilou Ajaxu. Česká fotbalistka jde do země svojí manželky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitánka české fotbalové reprezentace Lucie Voňková bude hrát za Ajax Amsterodam. Po dvou letech opustí Bayern Mnichov a vyzkouší si další zahraniční angažmá. S nizozemským klubem podepsala smlouvu na dva roky.



"Máme z jejího příchodu velkou radost. Díky své vazbě na Nizozemsko měla velký zájem k nám přestoupit," uvedla manažerka ženského týmu Ajaxu Daphne Kosterová na klubovém webu. Voňková žije s bývalou nizozemskou reprezentantkou Claudií van den Heiligenbergovou, s kterou hrála za Bayern a předtím i za Jenu. Loni v říjnu vstoupily do manželského svazku.

Sedmadvacetiletá Voňková je dvojnásobnou nejlepší českou fotbalistkou z let 2016 a 2017. V minulosti nastupovala také za Duisburg, Spartu a Slavii. "Lucie je velká profesionálka s množstvím zkušeností, která bez pochyby bude pro tým velkým přínosem," řekla Kosterová.

Fotbalistky Ajaxu jsou nizozemskými šampionkami z let 2017 a 2018, letos skončily v domácí soutěži druhé. Loni v září vyřadily v prvním kole Ligy mistryň Spartu, poté vypadly s Lyonem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud