Palička: Americký Přemek Podlaha útočí na vaše zahrádky. Řekněte ne kolonialistickému květáku!

GLOSA JANA PALIČKY | Nejmladší americká kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortezová, známá též jako AOC, se za svou krátkou kariéru stihla zapsat jako unikátní generátor politických bizarností všeho druhu. Ačkoli nastavila laťku dadaismu nechutně vysoko, zvládá stále překvapovat. Naposledy nám sdělila – držte se – že pěstování květáku je projevem kolonialismu.

AOC je přesně tím typem politika, kterého všichni satirici musí nenávidět. Můžou sice vymyslet sebelepší perfektně vypointovaný vtip ukazující absurditu politiky, ale mladá kongresmanka je stejně pokaždé trumfne mnohem větší peckou. S tím rozdílem, že ona to myslí smrtelně vážně. Miloslav Šimek se Zuzanou Bubílkovou můžou být vděční, že nikdo takový nebyl v devadesátkách u nás, protože by byli bez práce.

Kongresmanka z Bronxu je živoucím důkazem toho, že nedostatek politického umu a zkušeností je možné dohnat o to větší sveřepostí. S vervou Brouka Pytlíka ze sebe chrlí názory na takřka libovolné aspekty lidského bytí a momentálně se jí do hledáčku dostalo zahradničení.

Půjde AOC do vězení? Hvězda demokratů čelí skandálu kvůli financování kampaně

sinfin.digital