Holec: Pusťte nás na ně a pustíme na vás hrůzu. Pohádka o Pirátech skončila

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Pamatujete ještě na „kluky“ a „holky“ z Pirátů, co před volbami křižovali Česko se sloganem „Pusťte nás na ně“? Voliči je vyslyšeli a pustili nejen do sněmovny, ale navrch udělali z neznámého Zdeňka Hřiba pražského primátora. Chvíli to byla i legrace. Teď ale skončila a vystřídala ji hrůza.  

Nejstrašidelnější je samozřejmě pirátské angažmá podplukovníka a detektiva Národní centrály proti organizovanému zločinu Jana Šmída. Ten byl vloni za Piráty zvolen děčínským zastupitelem a teď se ukázalo, že současně straně pomáhá i s vnitrem a bezpečností. Což je něco na způsob policejního pirátství, jak došlo i nejvyšším policejním šéfům. K pirátské politické guerille totiž už standardně patří i práce s neveřejnými informacemi, kterým se třeba v burzovním prostředí říká „insider information“ a za „práci“ s nimi se chodí i do vězení. 

„Já osobně to považuji za zcela nepřípustné, navíc zákon o služebním poměru působení policistů ve prospěch jakékoliv politické strany striktně zakazuje. Pokud se věc prokáže, směřuje k propuštění policisty ze služebního poměru,“ komentoval Šmídovo politické angažmá prezident policie Jan Švejdar. A podobně mluvil i ředitel NCOZ Jiří Mazánek – ani podle něj podobné angažmá není v pořádku. 

Že ANO v eurovolbách získá přes 30 procent? Vsadil bych proti tomu hodně piv, říká Prokop

sinfin.digital