Milan Barna: Migrace klesá, Ivan David straší malé děti, není se čeho bát

23.05.2019 19:38

Pokud jde ale o „boj proti dezinformacím“, tak zde mohu s volebním lídrem SPD souhlasit. Kampaň opravdu zavání Ministerstvem pravdy. Došlo by k omezení demokracie.

Milan Barna: Migrace klesá, Ivan David straší malé děti, není se čeho bát
Foto: Archiv ID
Popisek: MUDr. Ivan David, europoslanec za SPD

Protože MUDr. Ivan David kandiduje za Okamurovu stranu ve volbách do Evropského parlamentu, je důležité sledovat jeho vyjádření v průběhu volební kampaně. Po přečtení rozhovoru s Davidem z 12. 5. letošního roku (je dostupné ZDE) mě napadlo několik poznámek.

Běženci se v Evropě stávají vzácností

Celým interview prostupuje jako hlavní téma tvrzení, že „oni“ (Západní Evropa, Západoevropané, Evropská komise, EU, NATO) „nás“ („my“ rovná se Češi, Východní Evropa) systematicky ničí. Nejlepší by pro „nás“ bylo, kdybychom mohli žít sami bez začlenění do jakýchkoliv struktur, které ovládají „oni“. Vegetovali bychom tak sami nebo spolu s několika dalšími pidistáty. K zmíněnému „ničení“ dochází a bude docházet několika následujícími způsoby:

„Oni“ k nám přivedou houfy migrantů, kteří zničí naše národy, naše komunity, naši kulturu a „nás“ částečně pobijí a částečně předělají na muslimy žijící podle práva šaría. Proč? Aby nás „oni“ mohli lépe ovládat. Důkazy? Žádné. Nejsou k nalezení zejména dnes, kdy došlo hlavně snahou „jejich“ hlavních představitelů (šéfové největších západoevropských států) k zásadnímu poklesu příchodů běženců do Evropy (v porovnání s rokem 2015 zhruba na jednu pětinu až jednu desetinu). Vše působí trochu jako sci-fi, ale ještě více připomíná strašení malých dětí.

Evropská unie nám vnucuje pravidla, která ničí národní komunity. Netuším, která pravidla měl doktor David na mysli. Je ovšem možné, že mluvil o „komunitě Agrofert“, které EU přestala vyplácet zemědělské dotace.

Má Julie Robertsová ráda čočkovou polévku?

Evropská unie nějakým způsobem zařídila „vývoz kapitálu z montoven do daňových rájů a to je rozkrádání“. To není rozkrádání, jde o nesmysl. Montovny a daňové ráje spolu přeci vůbec nesouvisí. Jediné, co mají společné, je fakt, že je Češi nemají rádi. Já osobně navíc ještě nemám rád čočkovou polévku a Julii Robertsovou (promiňte madam). Kdyby Ivan David mířil na mě jako voliče, tak by ona věta měla znít: EU uplatila Julii Robertsovou (promiňte madam), aby pomocí čočkové polévky zajistila vývoz kapitálu z montoven do daňových rájů. Logickou souvislost by vše mělo zhruba stejnou, tedy žádnou.

Podle Ivana Davida EU nezabránila válkám, o čemž svědčí bombardování Jugoslávie, zničení Libye a události na Majdanu. V něčem má pravdu. Evropská unie totiž opravdu nezabránila všem válkám v Evropě a jejím okolí. Za těmito konflikty bych však vzhledem k účasti USA hledal spíše NATO. Evropská unie však odstranila hlavní příčinu dvou světových válek, kterou je pnutí mezi Německem a jeho sousedy, zejména Francií. V tom byla EU opravdu úspěšná. Od vzniku sjednoceného Německa v roce 1871 se ho okolní státy obávají. Nelze popřít, že soužití s dominantním sousedem je vždy náročné, ale přesto dnes můžeme Německo považovat nejen za přítele, ale i pilíř obrany Evropy a jejích zájmů, což je změna přímo převratná.

Pokud jde o „boj proti dezinformacím“, tak zde mohu s Ivanem Davidem souhlasit. Kampaň opravdu zavání Ministerstvem pravdy. Neumím si sice představit, že by šlo cenzurovat celý internet. Došlo by spíše jen na některé sociální sítě. Ivan David má nicméně pravdu v tom, že by takový postup vedl k omezení demokracie.

Členství v EU ekonomická negativa nemá

Celkově na mě rozhovor působí, jako by SPD pomalu ztrácela důvody své existence i silná témata. Její hlavní zaměření, tj. obrana občanů ČR před přívaly cizáků, ztrácí při snižující se migraci do Evropy na významu. Ekonomická negativa členství v EU je opravdu obtížné logicky obhájit i před „normálními“ lidmi. Debaty se vzdělanými ekonomy se SPD odvážit nemůže vůbec, hrozila by jí ostuda. Zdá se mi, že strana „tak nějak vaří z vody“ a chytá se maličkostí, aby na nich dokazovala, že jí o něco vůbec jde. Má zjevný problém dokázat, že jejím zvolením do Evropského parlamentu občané něco důležitého získají. V této souvislosti působí trochu jako vtip slib Ivana Davida, že „bude informovat o všech šílených euronápadech, o kterých se (v europarlamentu) dozví“. Škoda, že už moje děti vyrostly. Kdyby byly ještě malé, měl bych takto na ně v případě, že by zlobily, ošklivého bubáka. Ale to by musely být opravdu malé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…