Konec shnilého ovoce!

Všichni víme, že se nám doma velmi rychle kazí ovoce a zelenina. Z tohoto důvodu vyhazujeme mnoho potravin.

Už naše babičky věděly, že například jablko s banánem nemáme dávat do stejné ošatky, protože pak banán velmi rychle dozraje. Dělaly tak, aniž by tušily, proč se tak děje.

Příčinou je přítomnost látky, kterou vylučuje ovoce a zelenina do vzduchu (etylen). Tato látka je signálem ke spuštění rychlého procesu hnití.

Nanotechnologie FN-NANO vyvinutá českou firmou Advanced Materials JTJ s.r.o. dokáže tento problém jednoduše, účinně a levně vyřešit.

Přední světoví odborníci z Leibnitz Institute for Agricultural Enginering and Bioeconomy (Německo) společně s Agricultural Research Council (Jižni Afrika) a Technical Univerzity Berlín provedli studii, která ukazuje, že česká technologie FN-NANO, je schopna významně prodloužit skladovací dobu ovoce a zeleniny, tím že odstraňuje ze vzduchu etylen.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925521418304472

Toto technické řešení je dostupné opravdu pro každého, od drobných pěstitelů až po velkosklady s ovocem a zeleninou. Stačí k tomu jen vymalovat prostory speciálními nátěry FN® a nasvítit UV zářivkou.

Kontakt:

Tiskovou zprávu vydala společnost FN-NANO s.r.o.

Pro více informací se obracejte na: fn@fn-nano.com nebo Blanka Zajíčková., mob.: +420 724 309 696, e-mail: zajickova@fn-nano.com

Klíčová slova ČR-potraviny-pěstování-věda-trh-nanotechnologie-firmy-Advanced Materials JTJ-FN-NANO

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing
Potraviny, gastronomie
Zemědělství, životní prostředí
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.