„Odjakživa jsem toužila zasvětit svůj život a všechno se mnou související lásce mého života, sdílet stejné příjmení a být hrdou ženou svého muže," píše Jasmina na svém instagramu. Krásná slova doplnila fotografií, na které se Rytmus pyšní svým svatebním prstenem. 

Jasmina se ani před svatbou netajila tím, že si chce vzít příjmení Rytmuse, který je občanským jménem Patrik Vrbovský. A skutečně tak učinila, ale ponechala si i své rodné příjmení, pod kterým se proslavila. Nově je z ní paní Jasmina Vrbovská Alagič

Jasmina se ovšem na sociálních sítích prezentuje jako Jasmina Alagič Vrbovská, dokonce si tak jméno zapsala i v osobních informacích na instagramu. Slovenské zákony ale mluví jasně, jako první by měla používat příjmení, které získala svatbou. 

Slovenský server Topky.sk zjišťoval, zda existují nějaké výjimky, a obrátil se přímo na Ministerstvo vnitra Slovenské republiky. „Na Slovensku výjimka v pořadí příjmení možná není. I příjmení jmenovaných byly zapsány ve znění zákona - Vrbovská Alagič. Pořadí příjmení by bylo možné změnit jen v případě uzavření manželství v zahraničí, kde by toto pořadí bylo respektované," prohlásila Petra Friese. 

Nejenže má Jasmina jedno příjmení přechýlené (Vrbovská) a druhé ne (Alagič), ale ještě ho používá ve špatném pořadí. To bude asi docela problém se správně podepsat! Možná si ale moderátorka musí jen zvyknout na změnu.

VIDEO: Rytmus už je v balkánské rodině Jasminy Alagič! Požádal tchána o její ruku? 

Video
Video se připravuje ...

Rytmus už je v balkánské rodině Jasminy Alagič! Požádal tchána o její ruku? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
84 fotografií