Za chystanou komedií, která se začne natáčet v červenci a příští rok by se mohla objevit v kinech, stojí scenárista Petr Markov (73), autor veleúspěšné trilogie Zdeňka Trošky (66) Slunce, seno… nebo Vorlíčkova filmu Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Dvě hlavní role měli ztvárnit populární herec Jiří Krampol (80) a Karel Gott, oblíbený mnohonásobný Zlatý slavík a národní klenot.

Na rozdíl od Gotta, který si své pracovní plány zásadně nechává pro sebe, Krampol je o mnoho sdílnější – a tak se do Sedmičky o filmu, jehož pracovní název zněl původně Plavčík, rozpovídal. Dokonce naznačil, jak měly vypadat jejich postavy a co bude hlavní myšlenkou celého příběhu: „Dva staří bonviváni vzpomínají, co dělali zamlada za ptákoviny,“ stručně shrnul ústřední charaktery. Jenže jedna z rolí musela být přeobsazena, podle Krampola bylo prý důvodem chatrné zdraví Karla Gotta.

„Místo Karla to teď hraje Pepík Laufer. Teď se přepisuje scénář, protože se tam Lauferovi nějaké věci nelíbí,“ prohlásil Krampol zklamaně, a zároveň dodal, že je mu Mistra líto. Na práci s ním se totiž velice těšil. „Mám ho moc rád a mrzí mě, že to nedopadlo, že už na tom není tak jako dřív. Nedá se dělat nic jinýho, než mu držet palce, aby se jeho stav zlepšil…“ 

I sám Krampol má přitom na krku osm křížků a velice často bojuje s různými zdravotními obtížemi (podobně jako Gott) poplatnými jeho věku. Z pracovní dovolené v Tunisku, kde byl na soustředění Muže roku, se například vrátil na vozíčku - ozvala se totiž jeho bolavá kolena a nebyl schopen kroku.

VIDEO: Znovuzrozený Karel Gott: Promluvil o vlastní smrti! Radil se o ní s manželkou

Video
Video se připravuje ...

Znovuzrozený Karel Gott: Promluvil o vlastní smrti! Radil se o ní s manželkou David Turek

Fotogalerie
68 fotografií