Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Malý knihomol / foto: shutterstock

Den dětí se blíží. Máte doma malého knihomola?

1. června se slaví Mezinárodní den dětí. A vaše ratolesti si tak jistě zaslouží nějaký dáreček. Co třeba knihu? Podporujte vaše dítka v tomto ušlechtilém koníčku nebo jej v nich zkuste probudit.

Máme pro vás několik tipů na knihy pro mladší i starší děti.

Kniha lesa – Emily Bone

Vydejte se na procházku do lesa a pozorujte, jak se les mění na jaře, v létě, na podzim i v zimě. Pozorujte a poslouchejte ptáky v korunách stromů a další lesní zvířátka. Poznáte, jaká zvířátka v lese zanechávají stopy?

Úžasná kniha pro děti do 10 let z nakladatelství Svojtka&Co.

Vodník Mokřálek a zlatá šupinka – Zdeňka Šiborová

Vodník Mokřálek se vydává do světa. Pramínek ho zavede na břeh zanedbaného rybníka, kde únavou usíná. Když se probudí, uvidí nádhernou vílu Pomněnku, jak tančí na paloučku. A milý Mokřálek se zamiloval.

Zdeňka napsala krásnou knížku pro malé čtenáře o hledání štěstí vodníka Mokřálka. najde ho právě u Pomněnky?

Kniha je vhodná pro děti do 10 let a vydalo ji nakladatelství Fragment.

Malenka – An Leysenová

Předlohou pro tuto knihu je samozřejmě známá pohádka O Malence od Hanse Christiana Andersena. Toto vydání je však ojedinělé překrásnými ilustracemi. U nakladatelství Pikola vyšla od této autorky nejen Malenka, ale třeba také Louskáček, Kráska a zvíře a další.

Kniha je vhodná pro děti do 10 let. Nadchne však jistě i nás dospělé.

Doktor Proktor a velká loupež zlata – Jo Nesbo

Jo Nesbo píše nejen thrillery pro dospělé, ale také vydal sérii knih s doktorem Proktorem. Konkrétně tato kniha je čtvrtým příběhem. jak název napovídá, půjde o loupež norského zlatého pokladu. Jak to ale všechno souvisí s finále anglické fotbalové ligy? V této knize se propojí všechny díly série, proto doporučuji číst od prvního dílu. Nechybí perfektní humor, svěží hlášky, napětí i nadsázka.

Vhodné pro děti od 10 let. Pobaví se ale jistě i dospělí. Vydalo nakladatelství Jota.

Nakonec tady máme pro vás tip na encyklopedii.

Příběh života – Jan Sovák

Ponořte se do příběhu života a nechte se unášet dramatičností jeho evolučních proměn. Kniha je ukázkou toho, jak vědci dokážou z objevených fosilií a stop zrekonstruovat podobu vyhynulých živočichů. Jan Sovák je považován za jednoho z nejlepších malířů, kteří se věnují tématům z pravěku.

Velice zajímavá kniha, která je vhodná už i pro děti od 10 let. Vydalo nakladatelství Slovart.

Den dětí se blíží. Máte doma malého knihomola?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!