Jakub Vrána terčem kritiky! Hokejový reprezentant to pořádně schytal!

Jakub Vrána

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. května 2019 9:24

Postup do bojů o medaile včera sledoval hokejový reprezentant Jakub Vrána pouze z tribuny. Trenéři totiž střelce čtyř gólů v základní skupině vyřadili ze sestavy a výhrady k němu zdaleka neměli jen oni. Servítky si nebral především hokejový expert Marek Sýkora.

Čeští hokejisté včera poprvé po čtyřech letech zvládli nejklíčovější zápas mistrovství světa a po čtvrtfinálové výhře 5:1 nad Němci proklouzli mezi nejlepší čtyři týmy, z nichž jen jeden odjede z Bratislavy bez medaile. Na krk by si ji rád pověsil i útočník Washingtonu Jakub Vrána, který ovšem před včerejším zápasem vypadl ze sestavy.

Už před úvodním vhazováním čtvrtečního zápasu se do něj pustil bývalý úspěšný trenér Marek Sýkora, který je z Vrány těžce zklamaný. „Nejde do souboje, není vidět. Pár okamžiků mi stačilo k ujištění v názoru, že má manýry hvězd,“ řekl na rovinu deníku Sport. Podle někdejšího experta České televize to je dlouhodobější záležitost.

„Vzpomínám si na hodnocení jeho vystoupení v reprezentaci v mládežnických kategoriích, ten kluk byl lechtivý na práci,“ pokračoval Sýkora. V rozboru Vránovy hry vypíchl, že jen čeká, až mu spoluhráči přihrají do jízdy, kdy uplatní svoji střelu. Křídlo Washingtonu ostatně na šampionátu vstřelilo čtyři branky.

Sýkora to za svá slova schytal, lidé mu vyčítali, že narušuje dobrou atmosféru v týmu. Sám Vrána se držel stranou. „Já toho člověka neznám, nikdy jsem se s ním nebavil. Nechci ho soudit jako on mě, možná to tak vidí, ale nemá smysl si něčí názor moc brát do hlavy. Jestli mě pan Sýkora takhle vidí, tak to tak prostě je,“ vyjádřil se reprezentační útočník pro Sport.cz.

Daleko víc jej asi zajímal názor trenéra národního týmu Miloše Říhy, který po výhře nad Němci o vyřazení Vrány ze sestavy promluvil. Šlo prý o promyšlený tah. „Vrána je brejkový, lehký a technický hráč. To by nám na Němce asi nesedělo. Rozhodli jsme se takto a bylo to jen pro tohle utkání. Na Kanadu to budeme řešit znova,“ dal Vránovi naději v rozhovoru pro deník Sport.

Témata: Jakub Vrána hokej Hokej MS