Hamáček knockoutoval Okamuru před celým národem! Tohle VIDEO musíte vidět!

Debata před eurovolbami

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. května 2019 9:55 | Aktualizováno: 24. května 2019 22:23

Večer před volbami se v přímém přenosu České televize v debatě utkali šéfové devíti nejsilnějších stran. Zejména jedna slovní výměna mezi předsedy hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamurou a ČSSD Janem Hamáčkem!

Jedním z hlavních témat diskuze byla bezpečnost. Předseda hnutí SPD Tomio Okamura se tvrdě pustil do ministra vnitra a předsedy ČSSD Jana Hamáčka, kterého se ptal, proč se několik let po sobě v Česku v době velikonoc a Vánoc po městech instalují betonové zátarasy, když je v Česku údajně bezpečno.

Hamáček ho poučil, že jeho rezort vyhodnocuje takzvané měkké cíle a přijímá příslušná opatření. Kdybychom nedělali nic, tak nás kolega Okamura bude kritizovat,“ vysvětloval. „Dřív tady nic nebylo, tak se ptám, proč je to tady teď,“ skočil mu do řeči Okamura.

„Situace ve světě se nějak vyvíjí...“ pokračoval ministr vnitra. „Takže tady je nebezpečno...“ opět začal vykřikovat šéf SPD. „Jsme sedmá nejbezpečnější země na světě, nestrašte lidi...“ žádal ho Hamáček.

„Tak proč je tam instalujete!“ znovu žádal vysvětlení Okamura. „Protože jsme vyhodnotili, že je dobré je tam mít. Je to pojistka,“ začala Hamáčkovi docházet trpělivost. „Proč?“ nenechal se odbýt Okamura. „Víte proč? Kdyby se tu zase objevil někdo jako pan Balda, kterému jste vymyli mozek a málem vykolejil dva vlaky. Proto jsme je tam dali,“ setřel Okamuru šéf ČSSD, který si vysloužil potlesk.

Odkazoval se na sympatizanta SPD Jaromíra Baldu, který byl nedávno odsouzen na čtyři roky za terorismus. 

„Tak to je výborné. Skvělý argument. Ale takový argument nezabere,“ posmíval se Okamura Hamáčkovi. Video rychlostí blesku koluje po internetu. ČSSD jej například sdílela se slovy: „Jan Hamáček knockoutoval Tomia Okamuru“.

Témata: Jan Hamáček Tomio Okamura Jaromír Balda (útoky na železnici) Česká televize