Zamlada bývala Anna Vejvodová krásná a žádoucí, přesto podle svých slov zůstala pannou až do 21 let. S manželem prožila šťastné manželství, ve kterém se v pětiletých intervalech narodili čtyři synové. Nejstarší z nich, Oldřich, před časem vzpomínal, že se maminka ráda hezky oblékala a měla ráda společnost. "Byla vždycky šik. Chodili s tátou rádi a často tancovat, měla vždycky krásnou róbu," prozradil novinářům.

Po roce 1968 však její manžel přišel z politických důvodů o práci, což se nenávratně projevilo na jeho zdraví. Zemřel předčasně v 56 letech. Anna osaměla a nového muže už nehledala. Později pohřbila i druhorozeného syna Zdeňka (†51).

Poslední roky života Anna trávila v domově důchodců, kam se odebrala dobrovolně, protože tam dožívali i její známí. "Děti mi říkaly: Mami, budeš nám dělat ostudu, že se o tebe nestaráme. Ale proč bych byla nevěstám na obtíž? V domově mám všechno, co potřebuju. Muž mi umřel před pětadvaceti lety, pořád ho mám v srdci, a co doma, když tam není?" vysvětlila tehdy Anna.

Podzim života jí nicméně zpestřila nečekaná filmová nabídka. "Šla jsem nakupovat a naproti mně pan Troška. Hned jsem po něm chtěla autogram. Podepsal se mi, i když zrovna chvátal na metro. Ještě mi stačil říct, že takovou babču hledá do filmu. Vzal si číslo, že se prý ozve," prozradila před lety sympatická Anna.

"Mávla jsem rukou a říkala si, to víš, že jo, to ti tak budu věřit. Za pár měsíců mi ale opravdu zavolal. Myslela jsem si, že je to jen nějaká legrace," dodala. Ale vtip to nebyl.

Režisér se do Anny naprosto zamiloval a v Kameňáku se opravdu prosadila. V tom prvním si zahrála jen malou roli, ale ve druhém už zářila jako chtivá babka Kropáčková, která si vynucovala sex pomocí magického "modrého pramene".

V soukromí přitom byla úplně jiná. "Chlapa jsem neměla třicet let, pannou jsem byla do jednadvaceti a v Kameňáku zmermomocňuju mladé kluky,“ čertila se naoko.

Natáčení si ovšem užívala plnými doušky a dožila se úctyhodného věku 88 let. Do poslední chvíle prý ani nemohla věřit, že se stihla proslavit jako herečka.