Sdružení SPIR mírně obměnilo výkonnou radu

pátek, 24. května 2019, 11:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Novými tvářemi ve výkonné radě SPIR jsou Štěpán Burda (Economia) a Jan Bambas (Universal McCann).

Zdroj: SPIR

Zdroj: SPIR

Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR), které zastupuje internetové vydavatele, obchodníky a agentury, na čtvrteční valné hromadě mírně obměnilo výkonnou radu. Opustil ji zástupce Economie Roman Latuske, který už v tomto vydavatelství končí své působení, a Michal Vodák z Heureky. Nahradili je Štěpán Burda, který je reprezentantem Economie za Latuskeho, a Jan Bambas z agentury Universal McCann.

Svá místa ve výkonné radě obhájili dosavadní předseda Michal Hanák (Mafra), místopředsedové Martin Šebesta (Omnicom Media Group) a Michal Feix (Seznam.cz). Členy dále zůstali Marek Antoš (Internet Info), Petr Bednář (AdActive/VLM), Karel Brýna (Tiscali Media), Tomáš Búřil (Dentsu Aegis), Daniel Grunt (FTV Prima), Jaroslav Kábele (ČTK), Martin Kyncl (Nova), Martin Picek (MindShare), Libuše Šmuclerová (CNC) a Michael Štádler (Adform).

Nového předsedu a místopředsedy zvolí výkonná rada na svém prvním zasedání v novém funkčním období 7. června. Bude muset ale především řešit způsob financování SPIR, protože už druhý rok hospodaření skončilo ztrátou. První pokus o změnu prostřednictvím zavedení základního a prémiového členství na valné hromadě o jeden hlas neprošel.

-čtk-