ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 16310 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Police Symphony Orchestra jede na Busking Tour

0 Redakce 24.5.2019

Police Symphony Orchestra tvoří. Pětašedesát mladých muzikantů a dalších patnáct členů podpůrného týmu. Letos si dávají pauzu od velkých benefic, které pravidelně pořádají ve svém působišti v Polici nad Metují a okolí, a vyrážejí na Busking Tour.

Početný orchestr bude cestovat běžnými vlakovými spoji, hrát na ulicích a vybírat do klobouku. Z Hradce Králové se hudebníci 28. června vydají na okružní cestu přes Polici nad Metují, Plzeň, Prahu, Drážďany, Liberec a zpět do Hradce, kde 5. července zahrají na festivalu Rock For People.

Repertoár Busking Tour bude vystavěn tak, aby si každý z posluchačů přišel na své – pop, rock, filmová hudba, jazz, klasika. Zpěvákem orchestru je herec Klicperova divadla v Hradci Králové Jan Sklenář, který na turné nebude chybět.

Police Symphony Orchestra (PSO) založila v roce 2010 v Polici nad Metují tehdy čtrnáctiletá Petra Soukupová se svým bratrem Jakubem. Dnes orchestr působí pod vedením Joela Hány, Věry Vlčkové a sdružuje mladé muzikanty a další dobrovolníky z celého Královéhradeckého kraje. Všichni se mu věnují ve svém volném čase bez nároku na jakýkoliv honorář. Během devíti let odehráli přes 80 koncertů, včetně mnoha benefic. Podpořili opravu varhan v Polici nad Metují, koupili noty v Braillově písmu pro nevidomého trumpetistu Marka a od roku 2014 organizují benefiční koncerty pro Nadační fond Hospital Broumov.

Busking Tour Police Symphony Orchestra 2019
28. 6. Hradec Králové
29. 6. Police nad Metují
30. 6. Plzeň
1. a 2. 7. Praha
3. 7. Drážďany
4. 7. Liberec
5. 7. Rock For People