Dokonalá místa na prodloužený víkend, která jsou jen pár hodin autem

24.05.2019 | Zajímavosti

Máte rádi romantiku, cestování, dobrodružství a krásná města? Vydejte se s partnerem či partnerkou na prodloužený víkend do některého z nich a užijte si atmosféru cizokrajných zákoutí, vzdálených jen pár hodin cesty autem.

Salzburg – Rakousko

Salzburg se právem řadí mezi nejkrásnější a nejromantičtější místa Evropy. Nabízí množství úchvatných zákoutí, katedrál, úzkých uliček, ale i zajímavosti jako nejužší dům světa, který je opředen romantickou pověstí nebo krásou Mirabellských zahrad, jejichž dominantou je samotný zámek Mirabell, který se pyšní mramorovým sálem – nejkrásnější obřadní síní ve střední Evropě. Město nabízí kromě historických památek i řadu luxusních butiků, obchůdků a klenotnictví, ve kterých si přijdou na své i milovníci nakupování. Z Prahy do Salzburgu pojedete autem zhruba čtyři a půl hodiny.

Colmar – Francie

Jestliže milujete víno, dobré jídlo, historii a barvy, bude pro vás návštěva městečka Comar na východě Francie to pravé. Hrázděné domy pastelových barev lákají návštěvníky do vinných sklípků, kanály, které se proplétají městem zase k romantickým podvečerním procházkám. Vyrazit odtud můžete i po cyklostezce do neméně zajímavého a krásného města Riquewihr. Cesta z hlavního města Čech vám potrvá zhruba šest hodin.

Wroclaw – Polsko

Měli jste za to, že v Polsku stojí za povšimnutí snad jenom trhy? Tak to jste se velice mýlili. V krásné Wroclawi najdete unikátní architekturu, spoustu církevních staveb, a dokonce i dvanáct ostrovů. Ve Wroclavi si přijdou na své zejména milovníci umění, jelikož zde najdou mnoho galerií a divadel. Za zmínku i návštěvu rozhodně stojí radnice, jejíž stavba a výzdoba vznikaly tři sta let. Do Wroclawi se dostanete za tři a půl hodiny.

Rothenburg – Německo

Kamenné věžičky a hrázděné domy lemované dlážděnými cestičkami uchvátí nejednoho návštěvníka. Kouzlu německého Rothenburgu propadli dokonce i filmaři, kteří kulisu historického města použili ve filmech o slavném kouzelníkovi Harrym Potterovi. Rozlehlé vinice v okolí městečka lákají k ochutnávce zdejšího vína, které si můžete dopřát po necelých čtyřech hodinách cesty autem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat