Zavřít reklamu

Přestože bychom Touch ID na vloni představených iPhonech hledali marně, rozhodně to neznamená, že by nad ním Apple zcela zlomil hůl. Ba naopak. Zdroje z dodavatelského řetězce kalifornského giganta totiž tvrdí, že už příští rok se Touch ID na iPhony navrátí a co víc – bude do jisté míry revoluční. 

V současné době se ve světě čím dál častěji objevují smartphony se snímačem otisků prstů zabudovaným do displeje. Toto řešení je sice skvělé, avšak využitelné jen na jednom místě. A právě to chce Apple změnit. Pro příští rok totiž chystá podle zdrojů technologii akustických otisků prstů, díky které by mělo být možné iPhone odemknout přiložením prstu praktiky kamkoliv na displej. Díky tomu by tak mohl dát Apple sbohem Face ID a především pak výřezu v displeji, který jej skrývá. Právě ten je totiž pro mnohé jablíčkáře trnem oku, který Applu hned tak neodpustí, což si on sám moc dobře uvědomuje a právě tímto způsobem od něj může elegantně upustit. V úvahu ale samozřejmě připadá i to, že v telefonu zanechá dvě autentizační metody. 

Fotoaparáty opět „povyrostou“

Další novinkou, kterou se iPhony v příštím roce pochlubí, bude výrazně vylepšený zadní fotoaparát, který bude umožňovat 3D snímání objektů před ním. Díky tomu bychom tak měli být schopni jednak zachytit mnohem kvalitnější fotky, především pak portrétní, ale také si vychutnat kvalitnější rozšířenou realitu. Ta je totiž na fotoaparátech a jejich snímání závislá a skenování prostoru ve 3D by jí mohlo posunout na zcela novou úroveň. To by ostatně přivítal i samotný Apple, který se netají tím, že v ní vidí obrovskou budoucnost. 

5G na dohled

Zdroje dále potvrdily i příchod 5G podpory, díky které si budou moci jablíčkáři užívat naplno brutální rychlost nových sítí. Než se však rozšíří po celém světě, bude to zřejmě ještě pěkných pár let trvat. I tak však podpora této technologie u iPhonu jistě potěší a pro uživatele, kteří budou na místech s podporou žít, bude velmi užitečná. 

A jaké novinky byste u iPhonů pro rok 2020 přivítali vy? Líbilo by se vám Touch ID kdekoliv na displeji, nebo jste si již Face ID oblíbili natolik, že vám návrat k otiskům přijde zbytečný? Dejte nám vědět do komentářů. 

iphone 12 fb

Dnes nejčtenější

.