Foto: Eurovolby v Česku skončily. Hlas odevzdali lídři politických stran i prezident

Andrej Babiš u voleb do Evropského parlamentu.
"Evropské volby, ať se nám to líbí, nebo ne, jsou testem spokojenosti i s domácí politikou," řekl České televizi prezident Miloš Zeman po vhození hlasu.
Předseda KSČM Vojtěch Filip hodil svůj volební lístek v ZŠ Bezdrevská v Českých Budějovicích. "Po 40 letech vývoje v EU je potřeba změny, a to dost zásadní. A bez vůle občanů nepřijde," vyzval voliče, aby přišli hlasovat.
"Doufám, že tentokrát si občané uvědomí, že jsou to klíčové volby pro budoucnost České republiky. A že snad ta volební účast bude co nejvyšší," řekl předseda SPD Tomio Okamura, který svůj hlas odevzdal v Praze-Libni.
"Volební místnosti otevřeny. Tak kdo volíte @ODScz, nezapomeňte prosím na jedno: jde jak o procenta a mandáty, tak o symbolickou válku kroužků mezi lídry jednotlivých stran," napsal na Twitter lídr eurokandidátky ODS Jan Zahradil.
Foto: ČTK
Iva Studená Domácí Iva Studená, Domácí
24. 5. 2019 19:13
Volby do Evropského parlamentu v Česku jsou u konce. Už v pátek přišlo odvolit všech devět předsedů největších politických stran. Premiér Andrej Babiš (ANO) dokonce do volební místnosti v Průhonicích přišel o deset minut dříve, společně se svou manželkou proto musel čekat na chodbě. V pátek stihl hlasovat také prezident republiky Miloš Zeman. V Česku se jako v jediném státu Evropské unie konají volby dva dny.
 

Právě se děje

Další zprávy