Kauza Dieselgate: německý soud se poprvé zastal zákazníků, Volkswagen jim má dát nová vozidla

Regionální odvolací soud v Karlsruhe v pátek rozhodl v neprospěch německé automobilky Volkswagen (VW) v případu týkajícím se koupě vozidla na naftový pohon se softwarem, který sloužil k manipulaci s emisemi. VW má dát svým zákazníkům nová vozidla stejného typu.

Frankfurt nad Mohanem (Aktualizováno: 19:33 24. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropským majitelům aut, jichž se týká emisní skandál Volkswagenu, firma nabídne dodatečnou dvouletou záruku, ale žádné odškodné.

Dosud bylo vyššími soudy vyneseno 25 verdiktů a automobilka nebo její přidružené obchodní firmy všechny vyhrály. Ilustrační foto | Foto: Fabian Bimmer | Zdroj: Reuters

Ve sporech s VW je to poprvé, kdy regionální soud rozhodl ve prospěch klientů automobilky, uvedl německý finanční server onvista.

Bývalý šéf Volkswagenu čelí obvinění z podvodu. Firma manipulovala s měřením emisí

Číst článek

V tomto konkrétním sporu šlo o auta značek VW a Audi, která byla vyrobena v letech 2009, 2011 a 2013. Náhradu za ujeté kilometry zákazníci platit nemusí.

Automobilka už oznámila, že se odvolá k německému Spolkovému soudu.

Zákazníci největšího německého výrobce automobilů podali po celém zemi tisíce žalob a požadují odškodnění za koupi automobilů, u nichž Volkswagen manipuloval s měřením emisí.

Dosud bylo vyššími soudy vyneseno 25 verdiktů a automobilka nebo její přidružené obchodní firmy všechny vyhrály.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme