pátek 29. března 2024 Taťána

V úterý proběhnou další demonstrace za nezávislou justici. Protestovat se bude nově i v Přerově

V úterý večer proběhne další, krajská, vlna protestů za nezávislou justici. Demonstrovat se bude v Olomouci, Prostějově a nově také na přerovském náměstí T. G. Masaryka.

„Po řadě protestů po celé České republice jsme se konečně rozhodli svolat demonstraci i do Přerova. Mnoho lidí z Přerova jezdilo na demonstrace ať už do Olomouce, Brna nebo Prahy. Nyní jsem přesvědčena, že díky uspořádání v Přerově bude účast lidí na této akci velká. Dokážeme tak, že ani lidem z Přerova není situace okolo premiéra a ministryně spravedlnosti lhostejná,“ říká hlavní organizátorka demonstrace Hana Brathová.

Spolek Milion chvilek pro demokracii opět vyzývá k demisi ministrni spravedlnosti Marii Benešovou, která nastoupila do funkce krátce po návrhu státního zastupitelství na podání obžaloby v kauze Čapí hnízdo. Benešová ohrožení nezávislosti justice ale odmítá. Dále chtějí přijetí Sedmi pojistek pro nezávislost justice a obhájení kroků Andreje Babiše v televizním duelu.

„Nedokážu říct, jestli se podaří dosáhnout odvolání Benešové, ale už jenom ten obrovský tlak desetitisíců občanů, aby se řešila otázka nezávislosti státních zástupců a justice, je obrovský. Není možné, aby se měnil ministr spravedlnosti v momentu, kdy policie oznámí konec vyšetřování kauzy Čapí hnízdo. Politici ten tlak cítí a zohledňují ve svých rozhodnutích,“ dodal  spoluorganizátor Jaromír Horký.

Pokud Andrej Babiš nevystoupí v televizní debatě a neobhájí své kroky, plánuje spolek Milion chvilek pro demokracii uspořádat v červnu další demonstraci na Václavském náměstí.

Autoři | Foto Milion chvilek pro demokracii

Štítky demonstrace, protest, justice, Benešová, Babiš, Přerov, Prostějov, Olomouc, kraje, ČR

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.